Ompeluprojektini / My sewing projects

Tammi-kesäkuun suosikkiompelukset / My Jan-Jun sewing favourites

Please find the English version below ↓

Heinäkuun alun kunniaksi ajattelin jakaa kanssanne vuoden ensimmäisen puoliskon suosikkiompeluksiani.

Suosikkien valitseminen kaikkien ompeluprojektien joukosta on tietysti lähes mahdoton tehtävä. Kun ompelee itselleen unelmien vaatevarastoa, ovat kaikki ompelukset oikeastaan suosikin asemassa. Tässä kuitenkin TOP3 ompeluprojektia, jotka ihastuttivat talveani ja kevättäni kukin omalla tavallaan.

Alkuvuoden suuri saavutukseni oli ihanan uuden villakangastakin ompeleminen. Tämä Closet Case Patternsin Clare-takin kaavalla ompelemani punainen takki on yksi kaikkien aikojen suosikkiompeluksistani. Tässä takissa onnistui kaikki. Käytin ompelemiseen paljon aikaa ja halusin tehdä jokaisen vaiheen mahdollisimman hyvin. Muistan edelleen kuinka käsiini ihan koski työstettyäni kangaskerroksia takkia vuorittaessani. Lopputulos oli kuitenkin kaiken vaivan arvoinen. Takki on sekä lämmin että kaunis. Olen ylpeä itsestäni joka kerta katsoessani tätä tähän mennessä onnistuneinta itse ompelemaani takkia.

Lue lisää tästä takista kirjoittamastani kaava-arvostelusta.

Joskus jokin kangas ei vain jätä rauhaan, vaikka syy ei olisi ihan selvä. Ollessani keväällä ompelumessuilla Lontoossa, kävelin monta kertaa tämän kauniin vakosametin ohi. Katselin sitä joka kerta ihaillen, mutta en keksinyt mitä ompelisin siitä itselleni. Lopulta annoin kankaan kutsulle kuitenkin periksi ja ostin kangasta mekkoon riittävän määrän. Päädyin lopulta ompelemaan tästä ihanasta kankaasta mekon luottokaavallani (Simplicity 2444). Tämä mekko on todellinen unelma. Vuoritin sen kauniilla tummanvihreällä vuorikankaalla, mikä antaa mekolle vielä hieman lisää ihanuutta. Odotan jo syksyä, että saan käyttää tätä mekkoa joka viikko.

Kesän alkajaisiksi ompelin itselleni punaisen kesämekon. Jostain syystä mieleni vain teki punaista mekkoa ja nähdessäni tämän raikkaan punavalkoisen kankaan, tiesin välittömästä mitä haluan siitä ommella. Deer & Doen Reglisse-mekko oli tämän vuoden Make Nine -haastelistallani. Niinpä ompelin tämän pirteän kesämekon ihastuen sekä kaavaan että lopputulokseen välittömästi. Vaatekaapissani ei ole vähään aikaan ollut mitään kunnolla punaista mekkoa (pinkkiä sitäkin enemmän…), joten olen käyttänyt tätä mekkoa ilolla.

Lue lisää tästä mekosta kirjoittamastani kaava-arvostelusta.

Ihania kesäisiä ompeluhetkiä!

****************************

To celebrate the beginning of July, I thought I would share with you some of my favourite sewing projects of the year so far.

To select favourites among all lovely sewing projects is of course pretty close to an impossible task. When one is sewing one’s dream wardrobe, all sewing projects end up to be one’s favourites. Nevertheless, here are my TOP3 sewing projects that have each brought joy to my winter and spring, each in their own way.

My big achievement during this year was to sew this lovely new woolen winter coat. This red coat – Closet Case Patterns’ Clare coat – is one of my all time favourite makes. I can honestly say that everyhing ended up being perfect in this coat. I spent a lot of time in sewing this and I wanted to achieve my best result. I can still remember how my hands were actually aching after I had spent a long time interlining my coat. But the end result was well worth all the effort. This coat it both pretty and warm. I am proud of myself every time I see this coat.

Read more from the pattern review I wrote about this coat.

Sometimes a fabric just won’t let you be, even if you couldn’t quite say why that it. When I visited a sewing event in London early spring, I saw this amazing needle cord fabric. I walked passed it many times. And every time I found myself thinking what a beautiful fabric this is. But I could not come up with a plan what I would make with it. In the end, I just gave up and bought the fabric without any specigic plans. I ended up using my all time favourite dress pattern (Simplicity 2444) to make myself this special dress. And this dress is a real dream! I lined it with gorgeous green lining fabric, which gives it that little extra touch. I am now looking forward to autumn so that I can wear this amazing dress every week.

In the beginning of summer I made myself a new red summer dress. For some reason I just really wanted a red dress and when I saw this crisp red and white cotton, I knew at once what I wanted to sew. Deer & Doe Reglisse dress has been on my Make Nine sewing challenge list this year. Therefore I turned this fabric into my first ever Reglisse dress. I fell in love with the pattern and the dress right away. I haven’t actually had a red dress in my wardrobe for a while (it’s been more pink lately…), so I have worn this dress with real joy.

Read more from the pattern review I wrote about this dress.

Happy summer sewing everyone!

0 comments on “Tammi-kesäkuun suosikkiompelukset / My Jan-Jun sewing favourites

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: