Please find the English version below ↓

Ei kesää ilman yhtä uutta hellemekkoa. Tänä vuonna irrottauduin hetkeksi kaikkien aikojen suosikkikaavastani (Sew Over It:n Rosie-mekko) ja kokeilin vaihteeksi hyvin samankaltaista, mutta silti erilaista kaavaa. Kyseessä on By Hand Londonin Charlie-mekko.

Tämäkin mekko on klassinen kesämekko, jossa on istuva yläosa ja leveä helma. Valitsin eri versioista 3/4-kellohelman saadakseni hieman vaihtelua moniin vyötäröltä rypytettyihin hellemekkoihini.

Kaavan ohjeet olivat helpot seurata, joten mistään monimutkaisesta ja kovasti aikaa vievästä projektista tässä ei ollut kysymys. Ompelin mekkoni melko ohuesta puuvillasta vuorittaen yläosan vielä ohuemmalla valkoisella puuvillakankaalla.

Mekossa on sivussa piilovetoketju, mikä onkin ainoa edistyneempiä ompelutaitoja vaativa kohta. Kauniin klassisen kauluksen ompeleminen on ohjeistettu niin hyvin, että uskon se onnistuvan aloittelevaltakin ompelijalta. Mekon ohjeissa yläosaa ei vuoriteta, joten ilman tätä lisäämääni ylimääräistä vaihetta, ompeluprosessi olisi ollut vieläkin yksinkertaisempi.

Jostain kumman syystä en ole aikaisemmin ommellut mitään By Hand Londonin ihanista mekoista. Näin ollen tämä oli ensikosketukseni heidän käyttämäänsä mitoitukseen. Sanoisin, että ainakin tässä mekossa väljyyttä oli vähemmän kuin monien muiden kaavanvalmistajien kaavoissa. Tämä kannattaa siis huomioida oikeaa kokoa valittaessa. Itse lisään seuraavaan versiooni ehdottomasti pari senttiä lisää väljyyttä rinnanympärykseen.

Tämä iloinen kukkamekko on ollut yksi tämän kesän suosikkivaatteistani. Vuosien varrella olen saanut kilpailevan Rosie-mekon kaavan istumaan itselleni niin hyvin että aivan vielä Charlie-mekko ei päässyt samaan suosikkikategoriaan. Mutta pienillä kaavaan tehtävillä muutoksilla uskon saavani tästä tulevien kesienkin klassikkokaavan.

****************************

No summer without a new summer dress. This year I decided to give my all time favourite summer dress pattern (Sew Over It Rosie dress) a rest and try something new. I decided to make By Hand London Charlie dress, that is a very similar pattern but still a little bit different.

This is another classic summer dress with fitter bodice and full skirt. I chose to make the 3/4 circle skirt version. This is nice change to my many gathered waist dresses.

Instructions were easy to follow. This was by no means a complicated and too time consuming sewing projects. I made my dress using a rather light weight cotton fabric. And I decided to line the bodice with even lighter cotton.

The dress has an invisible side zipper, which is – on my opinion – the only more advanced sewing step in this dress. Instructions for sewing this classic and beautiful collar were good and I don’t think it to be too complicated for even a little bit less experienced sewers. Bodice is not lined in the instructions so without this step the dress would be faster to sew.

For some strange reason this was the first time I made one of By Hand London’s lovely dresses. This means that this was my first try on their sizing. I would say that at least in this pattern there was little less ease than in many other indie pattern companies’ patterns. This is good to keep in mind when choosing the right size. I think I will add a couple of centimeters ease to the bust measurements in my next version.

This happy floral dress has been one of my favourite dresses this summer. During the past years I have been able to make my trusted Rosie dress pattern fit me perfectly. This Charlie dress pattern hasn’t yet reach that status in my pattern collection. But I do believe that with some small adjustments I will be able to make this one of my favourite classic summer patterns.

2 comments on “By Hand London: Charlie dress

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: