Ompeluvinkit / Sewing tips

Vielä on aikaa kesäompeluksille / There’s still time for some summer sewing

Please find the English version below ↓

Kesälomien hiljalleen loppuessa ompeluajatuksetkin kääntyvät syksyä kohti. Itse huomaan alkavani aina elokuun tullen haaveilla syys- ja talviompeluksista. Vielä kannattaa kuitenkin viettää viimeiset viikot kesäisten ompeluprojektien parissa.

Usein vasta uuden kesän kynnyksellä muistuu mieleen mitkä kesävaatteet kaipaavat uudistamista tai mitä kesävaatekaapista kenties puuttui kokonaan. Nyt kun kesä on vielä kesken, onkin hyvä hetki listata oman kesävaatekaapin puutteet ja tarttua toimeen. En usko, että ensi vuoden kesäkuussa harmittaa löytää vaatekaapista ihania uusia kesävaatteita.

Elokuu on hyvä aika kesäisille ompeluksille myös inspiraation näkökulmasta katsottuna. Ompeluyhteisöt eri sosiaalisen median kanavissa ovat vielä täynnä ompeluharrastajien kesäkuvia. Moni on jo ehtinyt kokeilla kesän kynnyksellä julkaistuja uusia kesäkaavoja, joten inspiraatiota ja vinkkejä on tarjolla mielin määrin.

Ja mikä parasta, usein kangaskaupat laittavat ainakin osan kesäisistä kankaista alennukseen uuden kangassesongin alkaessa.

Vietetään tuleva viikonloppu vielä viimeisten kesäompelusten parissa!

****************************

When summer vacations start to be behind us, we tend to turn our thoughts towards autumn – also in sewing. At least I find myself dreaming of autumn and winter sewing right away when August begins. But I think we all should still spend just a little bit of time sewing for summer.

It often isn’t until the new summer arrives that we seem to remember which summer clothes needed replacing or what caps we had in our summer wardrobes. Now that the summer is still here it is a good time to make a list of things your summer wardrobe needs and just sew it. I can’t imagine you wouldn’t be thrilled to find those lovely new clothes in your wardrobe next June.

What else makes August the best summer sewing month of them all? All the inspiration, of course. Our sewing communities in different social media channels are full of amazing pictures of people wearing their me made summer clothes. Many have already had the time to try out the new summer patterns that were released earlier this year. This means that there is plenty of inspiration and sewing tips available.

And the best thing is that many fabric shops place some summer fabrics on sale before the new fabric season arrives.

Let’s spend the coming weekend sewing for summer!

0 comments on “Vielä on aikaa kesäompeluksille / There’s still time for some summer sewing

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: