Ompeluvinkit / Sewing tips

Ompelupäiväkirjat 2/19: Takkiprojektin kuulumisia / Sewing diaries 2/19: Project coat proceeds

Please find the English version below ↓

Aloitin takkiprojektin viime viikonloppuna. Takin ompeleminen on yksi niistä projekteista, joissa kaikki valmistelevat vaiheet tuntuvat vievän jopa kauemmin kuin itse ompelu.

Lauantaiaamustani kului aika lailla neljä tuntia kankaiden leikkaamiseen. Koska takissani on myös lämpövuorikerros ja lisäksi takin lähes kaikkiin osiin tulee tukikangasta ainakin jonkin verran, tarkoittaa tämä neljän eri kankaan leikkaamista. Sinänsä kankaiden leikkaaminen on toki hauskaa. Täytyy kuitenkin myöntää, että neljän tunnin jälkeen käsiparkani oli sen verran kipeä, että olin iloinen leikkuu-urakan valmistumisesta.

Kun olin vihdoin saanut kaikki kankaat leikatuksi, oli vuorossa tukikankaiden kiinnittäminen. Ja tämän jälkeen kiinnitin vielä lämpövanun takin vuorikappaleisiin pienentäen tämän ylimääräisen kerroksen saumanvarat, jotta lopputuloksesta tulisi mahdollisimman siisti. Tämä tarkoitti lisää leikkaamista…

Valmistelujen jälkeen oli vihdoin aika alkaa ommella kappaleita yhteen. Normaalista ompelujärjestyksestä poiketen, päätin koota ensin takin vuorin. Tämä oli aivan käytännön sanelemaa, sillä ompelukoneessani sattui olemaan valkoiset langat. Päätin siis ommella vaaleat vuorikappaleet ennen kun vaihtaisin koneeseen punaiset langat.

Sain vuorin melkein valmiiksi ennen työviikon alkua. Työpäivien jälkeen energiani ei oikein riitä tämän ompeluprojektin edistämiseen. Odotankin jo kovasti lähestyvää viikonloppua, jolloin pääsen jälleen edistämään ihanaa punaista takkiani.

****************************

Last weekend I was finally able to start my site coat project. Sewing a coat is one of those sewing projects where all the preparations seem to take even a longer time that the actual sewing.

I spent four hours on Saturday morning just by cutting all the pieces. Since my coat will have an interlining and many pieces are also interfaced, there were all together four layers of fabric to be cut. I do find the cutting phase usually quite rewarding and even fun. But I have to say that after four hours my poor hand was aching really bad. I was therefore rather happy to cut the final piece.

When I had at last finished all the cutting, it was time to iron all those interfacing pieces to the main fabric. And then the next step was to sew interlining to lining pieces. I also trimmed the interlining to reduce bulk in seam allowances. This meant more cutting…

After all these preparations were done, it was finally time to start the actual sewing. I decided to alter my normal sewing order and put the lining together first. This was just due to the practical matter that my sewing machine happened to have white thread. So I wanted to sew these white fabrics before changing to red thread.

I was able to almost finish the lining during the weekend. I have to say that after full day at the office, I don’t usually have enough energy to continue working on this project. This is why I am very much looking forward to next weekend when I am sure to see some progress on my beautiful red coat.

0 comments on “Ompelupäiväkirjat 2/19: Takkiprojektin kuulumisia / Sewing diaries 2/19: Project coat proceeds

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: