Kaava-arvostelut / Pattern reviews

Closet Case Patterns: 09 Kelly – Anorak jacket pattern

IMG_2097Closet Case Patterns:n Kelly-anorakki on todella suosittu takkikaava ainakin Instagramin ompelupiireissä. Syy on luultavasti yksinkertainen. Kivoja ulkoilutakin kaavoja on vaikea löytää. Ja jos sellaisen löytääkin niin luultavasti ohjeet ovat ainakin epäselvät.

Kelly on perinteinen ulkoilutakki. Sen voi tehdä hupullisena tai huputtomana. Vyötärölle voi laittaa kätevät kirstysnauhat ja takissa on sekä vetoketju että nepparilista. Mistään yksinkertaisesta takkiprojektista ei kuitenkaan ole kysymys.

IMG_1932Kaavan osia on 19 kpl, joista osa leikataan sekä varsinaisesta kankaasta että tukikankaasta. Suosittelen siis heti alkuunsa pitämään leikatut kappaleet hyvässä järjestyksessä. Osien lukumäärästä johtuen takki vaatii myös melkoisen määrän kangasta. 150 cm leveää kangasta tulee pienimpään kokoon varata 2,3 metriä ja suurimpaan kokoon reilut kolme metriä. Suositeltuja kankaita ovat kevyet ulkoilukankaat. Itse kokeilin takin tekemistä softshellistä, koska halusin itsetehdyn shoftshell-takin. Kangasvalinta vaati kuitenkin joukon muokkauksia itse takkiin, joten suosittelen pitäytymään hieman ohuemmissa kankaissa.

IMG_1934Kaavan ohjeita ei voi moittia. Ohjekirjanen neuvoo selkeästi takissa käytettävät erilaiset saumat ja kuvia eri vaiheista on riittävästi.

Takin ompelemisessa silittäminen ja prässääminen nousevat erityisen suureen rooliin. Silitysrauta kannattaa pitää kuumana ja jokainen sauma kannattaa silittää ohjeiden mukaisesti sitä mukaan kun takin ompeleminen etenee.

Kelly-takissa yksi parhaista asioista on takin viimeistelty ulkonäkö. Valtaosa saumoista tikataan kauniisti ja ohjeissa neuvotaan kuinka vuorittoman takin niskasauma peitetään kauniisti koristenauhalla.

IMG_1933Kelly ei missään nimessä ole aloittelijan takki. Se ei myöskään sovi heikkohermoisille. Suosittelen kuitenkin tarttumaan kaavaan, mikäli haluaa haastaa itsensä oikeasti kivan näköisen ja lisäksi Suomen säähän hyvin sopivan käytännöllisen ulkoilutakin ompelemisessa.

Alkuperäiseen takin kaavaan ei kuuluu kaavaa ja ohjeita takin vuorittamiseen. Monien pyyntöjen seurauksena Closet Case Patterns on kuitenkin nyt toukokuussa julkaissut erillisen lisäpaketin takin vuorittamista varten.

0 comments on “Closet Case Patterns: 09 Kelly – Anorak jacket pattern

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: