Ompeluprojektini / My sewing projects

Joulukuussa ommeltua 2018 / December makes 2018

Please find the English version below ↓

Joulukuussa ompelin kolme vaatetta ja lisäksi kotiompeluksia.

Ihastuin marraskuussa kokeilemaani Blackwood cardigan -kaavaan niin paljon, että päätin ommella itselleni toisenkin kotijakun samalla kaavalla.

Tähän toiseen versioon valitsin kankaaksi söpön bambikankaan, joka luultavasti on tarkoitettu ensisijaisesti lastenvaatteisiin. Mutta kukapa kieltää käyttämästä hyvänmielenkankaita aikuistenkin vaatteisiin? Tämä kangas on hieman edelliseen versioon käyttämääni vaaleanpunaista trikoota ohuempaa. Kaava toimi kuitenkin hyvin myös tästä ohuemmasta kankaasta ommeltuna. Sairastellessani joulun aikaan, tämä bambijakku oli ehdottomasti yksi suosikkivaatteistani.

Joulukuun toisena ompeluksena valmistui yksivärinen hame, jollaista olen kaivannut työvaatteideni joukkoon. Tämä hame on ommeltu Sew Over It:n Rosie-kaavalla. Tai oikeastaan saman kaavan sillä versiolla, joka löytyy Sew Over It:n Vintage-ompelukirjasta. Olen piirtänyt tämän kaavan omien mittojeni mukaan ja ommellut sillä on yhden hameen aikaisemminkin. Tiesin siis kaavan istuvan itselleni täydellisesti. Tämän siniharmaan hameen ompelin kauniisti laskeutuvasta krepistä. Hame pääsi välittömästi suosikkivaatteideni joukkoon.

Kolmantena vaateompeluksena oli joulua ajatellen ompelemani Belladone-mekko. Tästä mekosta voi lukea enemmän Mekkojen vuosi -kirjoituksestani. Tämä oli todellinen hyvänmielen ompeluprojekti. Tykkään aina ommella mekkoja eikä tämä mekko ollut poikkeus. Harvinaisen kaunis ja hyvälaatuinen kangas teki ompelusta kuitenkin tavallistakin mieluisamman kokemuksen. On myös aina mukavaa kokeilla uusia mekkokaavoja – etenkin mikäli ne voi lopuksi todeta erinomaisiksi uusiksi luottokaavoiksi.

Kodin jouluilmettä varten ompelemistani uusista tyynynypäällisistä ja neuleprojetien projektipussukasta, voit lukea täältä.

Joulukuu oli todellinen hyvän mielen ompelukuukausi.

****************************

During December, I managed to sew three garments and also some nice things for my home.

In November, I tried the Blackwood cardigan pattern for the first time. I liked it so much that I decided to sew another one of these comfortable home cardigans right away.

For this second Blackwood cardigan I chose the cutest bambi fabric. This amazingly cute jersey fabric is probably meant for children’s clothes. But who says that we adults could not wear something that makes us smile every time we see it? This jersey is a little bit more light weight than the one I used for my first version of this cardigan pattern. But it works just as well. When I was sick during the Christmas time, this was definitely one of my favourite things to wear. So comfy and cute.

My second December make was this simple solid color skirt. I had been hoping to make one the I could wear at work also during winter time. This skirt is made with Sew Over It’s Rosie skirt pattern. Or actually it it the version they have in their Sew Over It Vintage book. Since I have drafted this pattern based on my own body measurements – and this was not the first time I used it to sew a skirt – I knew it would fir perfectly. This crepe fabric has the most amazing drape. Goes without saying that this skirt immediately became one of my favorite things to wear for work.

My third garment sewing project in December was my Belladone dress. You can read more about this dress from the Year of Dresses post published previously. This was a true happy sewing project. I always love to sew dresses and this one was no exception. But it was made even more enjoyable by this exceptionally beautiful and good quality fabric. It is also always fun to try out new dress patterns – especially if you in the end realize that they will be your new tried and true patterns.

I managed to also do some Christmas sewing for home. You can read more about these here.

December was my happy sewing month.

0 comments on “Joulukuussa ommeltua 2018 / December makes 2018

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: