Ompeluvinkit / Sewing tips

Ompelusuunnitelmat vuodelle 2019 / Sewing plans for 2019

Please find the English version below ↓

Kuten viime viikolla kerroin, keskityn tänä vuonna täydellisen itsetehdyn vaatevaraston ompelemiseen. Näin ollen ompelusuunnitelmani tälle vuodelle perustuvat pääosin vaatekaapistani tekemääni minianalyysiin.

Tämän minianalyysin perusteella vaatekaappini kaipaa seuraavia vaatteita:

 • Talvitakki
 • Kevät-/syystakki
 • Vapaa-ajan housut
 • Tummansininen perusmekko
 • Urheiluvaatteita
 • Alusvaatteita kuten aluspaitoja ja alushameita
 • Aamutakki

Innostuin viime vuonna myös uudestaan neulomisesta. Tänä vuonna tavoitteenani on neuloa asusteiden lisäksi ainakin yksi neuletakki.

Näiden suunnitelmien lisäksi asetin itselleni vuoden tauon jälkeen jälleen Make Nine -haasteen. Olen siis valinnut kaavavarastostani yhdeksän kaavaa, jotka toivon ompelevani vuoden kuluessa. Osa näistä kaavoista menee päällekkäin yllä mainitsemieni ompelutavoitteiden kanssa, mikä on tietysti vain positiivista.

Turha kuitenkaan kuvitella, että pitäytyisin vain näissä suunnitelmissani. Tiedän, että alan pian haaveilla värikkäistä kesämekoista ja iloisista kellohameista. Ylipäänsä kaipaan enemmän väriä vaatekaappiini, joten toivon tämän vuoden tuovan mukanaan iloisen värikkäitä ompeluprojekteja.

Sitkeä virus on pitänyt minut poissa ompelukoneen äärestä viimeisen muutaman viikon ajan. Nyt olo alkaa onneksi olla jälleen normaali, joten enköhän pääse pian toteuttamaan vuoden ensimmäisiä ompeluksia.

****************************

As I wrote in my last week’s blog post, this year I will focus on sewing a completely me-made wardrobe. This means that my 2019 sewing plans are mainly in line with a mini wardrobe analysis I made to guide me on my journey.

Based on this mini analysis my wardrobe need following items:

 • Winter coat
 • Spring/autumn coat
 • Casual trousers
 • Basic navy dress
 • Active wear
 • Lingerie (including slips etc.)
 • Dressing gown

Last year I was also reunited with knitting. This year my goal is to knit a cardigan – in addition to all smaller accessories projects I know I will want to knit.

In addition to these plans, I did set myself a Make Nine challenge – after taking a year long break from it. This means that I have chosen nine patterns from my pattern stash. And I will try to sew all these nine patterns during the year. Some of the chosen patterns are overlapping with the above list, which is of course only a positive thing.

Knowing me, it is not realistic to think that I would limit my sewing to just these plans. I know that it won’t take long until I start dreaming of colorful summer dresses and joyful circle skirts. All in all, I fill that I need some more color in my wardrobe. Therefore I hope that this year will bring along lots of colorful sewing.

An awful virus has kept me away from my sewing machine for the past four weeks. Luckily, I am at last feeling more like my normal self again. So I hope to soon find myself sewing this year’s first sewing projects.

2 comments on “Ompelusuunnitelmat vuodelle 2019 / Sewing plans for 2019

 1. Paljon tsemppiä, kiinnostavaa jäädä seurailemaan projektisi etenemistä!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: