Ompeluvinkit / Sewing tips

Kaavakokoelmani TOP 5 hellesään kaavat / My TOP 5 heat wave patterns

Please find the English version below ↓

 

Lämpimän kesän jälkeen on erinomainen tilaisuus tarkastella kaavakokoelmaa siltä kannalta, mitkä kaavat ovat parhaita tällaista kesää ajatellen.

IMG_2276Ehdoton suosikkini kesämekkojen kaavojen joukossa on Sew Over It:n Rosie dress. Kaava ei ole liian monimutkainen toteuttaa. Mekkoon voi halutessaan tehdä luunauhalla tuetun yläosan, mutta hellesäällä tämä toimii mielestäni paremmin ilman luunauhaa. Mekko on hihaton ja siinä on leveä helma. Molemmat ovat elementtejä, jotka tekevät tästä mekosta äärettömän mukavan hyvin lämpimälläkin säällä. Parasta Tässä kaavassa on, että se muuntuu niin toimisto- kuin lomakelpoiseksikin. Rosie on samanaikaisesti sekä klassisen tyylikäs että äärettömän mukava. Kannattaa lukea myös viime vuonna kirjoittamani kesämekkokirjoitus tästä kaavasta.

IMG_1096Toisena kaavana on mainittava Closet Case Patternsin Charlie-kaftaani. Tätä kaavaa kokeilin ensimmäistä kertaa tänä kesänä. Tämän mekon voi tehdä joko lyhyenä tai pitkänä. Kädentiet voi tehdä joko pienemmiksi tai kaftaanimaisen suuriksi. Ohut puuvillakangas toimii tässä ompeluprojektissa erinomaisesti. Puuvilla on helteellä yksi mukavimmista materiaaleista. Tämä kaava taipuu sekä rantamekoksi että kaupunkikelpoiseksi mekoksi, joten pisteitä tällekin monipuolisuudesta. Ompeluksena tämä sopii hyvin myös ei niin kovin kokeneille ompeluharrastajille. Voit lukea lisää omasta versiostani täältä.

IMG_1198Toinen mukava hellesään materiaali on ohut viskoositrikoo. Tämä on oikeastaan ainoa joustava materiaali (uimapukuja lukuunottamatta) jota itse suostun hellesäällä käyttämään. Ja viskoositrikkolle löysin tänä vuonna täydellisen kaavan Nina Leen Mayfair-mekosta. Kaavassa on eri vaihtoehtoja hihojen ja helman pituudelle. Hellesäälle lyhyet hihat ovat tietysti parhaat. Maksipituisena mekko suojaa ihanasti auringolta. Lyhyempi helma puolestaan toimii hyvin rennossa hellemekossa. Tästä kaavasta kirjoittamani arvostelu löytyy täältä.

IMG_1200Pari vuotta sitten Tilly and the Buttons julkaisi ehdottomasti ihanimman kesäisen yöasun kaavan. Fifi saattaa ensikatsomalta vaikuttaa monimutkaiselta ompeluprojektilta, mutta Tillyn ohjeet ovat aina ensiluokkaisia. Ne on tehty aloittelevia ompelijoita ajatellen, joten jokainen vaihe on havainnollistettu hyvällä kuvituksella. Tämän vuoksi kaavaan voi hyvin tarttua, vaikkei ompelukokemusta olisikaan vielä kovin paljoa. Fifi on parhaimmillaan ohuesta ja laskeutuvasta kankaasta ommeltuna. Kaikki saumat tehdään pussisaumoina, joten valmiissa vaatteessa on kaunis viimeistely. Fifin yläosan voi helposti pidentää myös yöpaidaksi, joten tässäkin kaavassa on erilaisia vaihtoehtoja.

IMG_1199

Pohdin pitkään mikä olisi paras kaavasuositus mahdollisiin kesän juhliin silloin kun lämpötila nousee hellelukemiin. Oikeastaan mikä tahansa mekkokaava on varmasti muunneltavissa ihanaksi juhlamekoksi. Päädyin kuitenkin sisällyttämään tähän TOP 5 -listaan Voguen vintage-malliston kaavan V2902. Tämä kaava sopii niin hellemekkoon kuin juhlamekkoonkin. Hihattoman mekon pääntien on avara sekä edestä että takaa. Mekon valtavan leveä kellohelma viimeistelee juhlavan yleisilmeen. Tämä mekko olisi upea ohuesta silkistä tai kauniista pitsikankaasta ommeltuna. Hieman vähemmän juhlavuutta vaativiin juhliin puolestaan sopii hyvälaatuinen ohut puuvillakangas.

****************************

After this extremely warm summer it is a good time to take a look at the best sewing patterns for this kind of weather.

IMG_2276As you probably know by know, my absolute favourite among summer dress patterns is the Sew Over It Rosie dress. This patters is a fairly simple sewing project. There is an option to use boning in the bodice. But on my opinion, the version without boning makes a better dress for heat wave times. This is a sleeveless dress with a nice full skirt. Both of these elements make this dress a very comfortable wear for warm summer days. One of the best things about this pattern is how one can use it to make dresses for both office wear and summer vacation. Rosie has this classic style but at the same time it is comfortable to wear. And this is why I think this as the perfect summer dress pattern.

IMG_1096The second pattern I want to mention here is Closet Case Pattern’s Charlie Caftan. I tried this pattern for the first time this summer. The pattern includes different options. One can make a short caftan or a maxi length version. There are also different sleeve options. I found that light weight cotton works wonderfully in this patterns. And on my opinion, cotton is one of the best materials to wear during heat waves. This pattern would make a dress for a day on the beach but it can also be used to make a dress for day in the city. Therefore this pattern too gets some points for versatility. I would also say that this pattern is suitable for also not extremely experienced sewists. You can read more about my Charlie caftan here.

IMG_1198Another great material for heat wave is light weight viscose jersey. This is actually the only jersey that I will wear when the weather gets extremely warm. This year I found the perfect pattern for viscose jersey. It is Nina Lee’s Mayfair dress. This pattern includes different options for sleeves and hem lengths. For warm weather short sleeves are of course best. The maxi length version is great when one want’s to cover the skin from the sun. Shorter version on the other hand, makes a nice relaxed summer dress. You can read more about this pattern from my Year of Dresses post.

IMG_1200Couple of years ago Tilly and the Buttons published by far the greatest night wear pattern for summer months. At the first sight, Fifi might seem like a complicated sewing project, but Tilly’s instructions are superb. They are made especially for beginner sewists and there are many good pictures that guide through all steps. This is why this pattern is suitable even for those with less sewing experience. Fifi is at its best when made of a light weight fabric with some drape. All seams are made as French seams, which gives the final garment a lovely finish. It is also easy to lengthen the top to make a night gown. So there are some versatility also in this pattern.

IMG_1199It took me a while to decide the best pattern for summer parties. I think that most classic dress patterns can be transformed into party dresses. However, the one that I decided to include in my TOP 5 list is Vogue’s vintage reproduction pattern V2902. This pattern is great for making just ordinary summer dresses. But it is also great for party dresses. This dress has no sleeves and it is nicely low cut both in the front and in the back. It has this amazing full circle skirt which guarantees the festive look. I think this dress would be stunning made out of beautiful light weight silk or perhaps pretty lace fabric. And if there is a party which requires a little bit less glamour, this pattern is perfect for good quality cottons.

0 comments on “Kaavakokoelmani TOP 5 hellesään kaavat / My TOP 5 heat wave patterns

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: