Ompeluvinkit / Sewing tips

Itse tehtyjen vaatteiden kesäloma / Me made summer holiday

Please find the English version below ↓

 

Lomamatka, tai oikeastaan mikä tahansa matka, tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden testata kuinka itse tehty vaatevarasto toimii ja kuinka pitkälle se kantaa. Jokaisella meillä on eri määrä itse tehtyjä vaatteita. Jollakin niitä on monipuolisesti eri kategorioissa ja joku on keskittynyt tiettyjen vaatekappaleiden ompelemiseen. Oli tilanne mikä tahansa, loma-aika antaa joka tapauksessa hyvän tilaisuuden käydä läpi itse tehtyjä vaatteita ja löytää uutta inspiraatiota.

Jo loman odottamisella on tunnetusti positiivinen vaikutus mielialaan. Monelle ompeluharrastajalle, lähestyvä loma toimii myös kannustimena tarttua toteutusta odottaviin ompeluprojekteihin. Itselläni tähän kategoriaan kuului tänä kesänä ompelemani bikinit.

Loman jälkeen puolestaan on hyvä tilaisuus tarkastella mitkä vaatteet tulivat tarpeeseen ja mitkä jäivät aikomuksista huolimatta jostain syystä käyttämättä. Suoria johtopäätöksiä ei tietenkään kannata vain yhden matkan perusteella vetää, mutta jotakin tästä voi oppia. Matkustaminen haastaa meidät nimittäin hyvin miettimään asukokonaisuuksia ja sitä kuinka monipuolisesti mitäkin vaatetta voi käyttää. Pitkään kestävällä matkalla tulee myös hyvin testattua vaatteiden käytännöllisyys pesun ja silittämisen kannalta.

Mitkä sitten olivat omat kokemukseni tämän kesän osalta?

Ensiksikin on sanottava, että ompelu on kyllä maailman paras harrastus. Monesti kuulee ihmisten sanovan, että he valitsevat matkoille mukaan suosikkivaatteensa. No, ompeluharrastuksen seurauksena tämä tarkoittaa omalla kohdallani sitä, että avaan vaatekaapin ja voin valita sieltä mitä tahansa. En nykyään enää omista muuta kuin suosikkivaatteitani. Pakkaaminen on siis erittäin helppoa.

Suuntasin kesälomallani Välimerelle, mikä tarkoitti aurinkoa ja lämpöä. Tässä otos mukaan pakkaamistani vaatteista.

Kesäisissä olosuhteissa tällainen mekkoihminen kuin minä pärjää tietysti hyvin pitkälle itse tehdyissä vaatteissa. Tämä matka sai itseni kuitenkin pohtimaan muita matkojani. Tykkään esimerkiksi käydä Alpeilla vaeltamassa. Siihen tarkoitukseen itse tehty vaatevarastoni taipuu hieman heikommin. Tästä innostuneena päädyinkin heti matkalta palattuani listaamaan kaikki vaelluslomaa varten tarvitsemani vaatteet. Tämä lista päätyy osaksi suurempaa projektia, jonka tavoitteena on saavuttaa täysin itse tehty vaatevarasto.

****************************

Holiday abroad, or actually all short and longer get aways, are great opportunities to test how far one can go with me made wardrobe. We all have different amount of me made items in our wardrobe. Some of us have something in all clothing categories and some of us have focused on certain items. Whatever the situation is, vacation is a good opportunity to take a closer look at me made wardrobe and find some new inspiration.

Just waiting for an approaching vacation is known to have a positive effect on one’s mind. For many sewists, it also provides much needed inspiration (or deadline) to finally complete some sewing projects. For me, this was my bikini sewing project that I finally made this summer.

After the vacation, one has a good opportunity to really think through what clothes were worn and which ones – no matter what the intention was when packing – were left unworn. It might be dangerous to make any major conclusions based on just one vacation but I think there is always something to learn. While traveling we are forced to think about how to put outfits together with just a few items. And if one is staying abroad for a longer period of time, it also tests how easy these items are when it comes to washing and ironing.

So, what were my own experiences this summer?

First of all I have to say that sewing is by far the best hobby in the world. I often hear people say how they want to pack only their favourite pieces when traveling. Well, for me this basically means that I just open my wardrobe and choose whatever I want. I only have ”favourite pieces” these days. This makes packing so easy!

I spent some time by the Mediterranean Sea, which meant sun and warm weather. Here are some of my me made items that I had with me.

When it comes to sun and heat, a dress person like me has no worries about how far my me made wardrobe would take me. But this vacation made me think about my other trips. For example, I love to spend active holidays in the Alps. For a holiday like that, my me made wardrobe is far from ideal – so far. Inspired by this thought, right away when I got home from my holiday, I spent some time making a list of all the me made items I would need for that kind of vacation. This list will be part of my bigger (or should I say huge) project targeting at a completely me made wardrobe.

0 comments on “Itse tehtyjen vaatteiden kesäloma / Me made summer holiday

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: