Ompeluprojektini / My sewing projects

Heinäkuussa ommeltua 2018 / July makes 2018

Please find the English version below ↓

 

Tämä kesä on ollut hieman omituinen ompelusten osalta. Osa ompeluksista on valmistunut hetkessä ja osa on vienyt todella paljon aikaa.

IMG_1091Heinäkuu käynnistyi kuitenkin hellemekon ompelulla. Kun kesäloma alkoi lähestyä ja säätila kehotti varustautumaan kunnon helteisiin, ompelin vihdoin kaftaani-tyyppisen mekon. Kaavana tässä mekossa oli Closet Case Patternsin Charlie Caftan. Kangas on Libertyn unelman kevyttä puuvillaa. Kangas ja kaava olivat molemmat täydellisiä valintoja lämpimään kesään. Ompeluprojektina tämä mekko valmistui nopeasti. Malli on täydellinen uimapuvun päällä pidettäväksi tai ihan vain kesäisenä kotimekkona.

Jos et ole vielä lukenut tästä mekosta kirjoittamaani laajempaa kuvausta, löydät sen täältä.

IMG_1106Tänä kesänä sain vihdoin toteutettua haaveeni itse tehdyistä bikineistä. Nämä bikinit veivätkin valtaosan heinäkuun ompeluenergiastani. Mikään ylitsepääsemättömän vaikea ompelus tämä ei ollut, mutta vaati kuitenkin paljon tarkkuutta. Itselleni tyypillisesti halusin onnistua ensimmäisellä kerralla ja tehdä käyttökelpoiset bikinit, joissa pystyisin uimaan lomallani. Ilokseni voin kertoa, että bikinit olivat lomamatkalla kovassa käytössä ja ne olivat täydelliset. En ole koskaan löytänyt kaupasta yhtä hyvin istuvia bikineitä.

Oletko jo lukenut kokemukseni bikinien ompelusta?

IMG_1154Heinäkuun kolmantena ompeluksena valmistui tämä Simplicity 2444 -kaavalla ompelemani mekko. Itse asiassa mekko oli jo kesäkuun ompelulistallani ja valmistuikin silloin melkein kokonaan. Helma ja vuori vaativat kuitenkin käsinompelua, johon sain ryhdyttyä vasta heinäkuun lopulla. Parempi kuitenkin myöhään kuin ei milloinkaan. Nyt mekko on valmis ja ihana! Kankaana käytin tässä Nuppu Print Companyn kaunista puuvillasatiinia, joka sopikin tähän malliin täydellisesti. Olen ommellut tällä samalla kaavalla vaikka kuinka monta mekkoa vuosien varrella enkä tunnu koskaan kyllästyvän.

Tästä mekosta voi lukea lisää täältä.

Elokuu on alkanut ompelusten osalta hieman hitaasti. Kesän kunnianhimoiset ompelutavoitteeni ovat vielä hieman vaiheessa, joten luultavasti pieni loppukiri olisi paikallaan.

****************************

This summer has been a little bit weird when it comes to sewing. Some of my sewing projects have been finished extremely quickly and some have taken a long time.

IMG_1091My first July sewing project was to make a dress for a very warm summer. My summer vacation was approaching fast and the weather showed no signs of cooling. This was of course the perfect reason to sew a nice caftan style dress. For this dress I used Closet Case Pattern’s Charlie Caftan pattern. Fabric is dreamy Liberty cotton lawn. The pattern and fabric made the perfect combination for an extremely warm summer. As a sewing project this dress was a quick make. This design is perfect for a beach cover up or to be worn at home during these lovely summer days.

If you haven’t read my Year of Dresses post about this dress, you can find it here.

IMG_1106This summer I was finally able to complete one of my sewing goals and make myself bikinis. This sewing project did take most of my sewing energy in July. Not that this project would have been technically too complicated. It just took a lot of concentration. Being true to myself I wanted to make it right the first time and end up with wearable bikini that I would be able to wear during my summer vacation. I am so happy to be able to say that I reached this goal. I wore this bikini all the time during my recent vacation and it was the perfect swimsuit. I have never been able to find bikinis with this good with in the stores.

Have you read about my bikini sewing experiences already?

IMG_1154Third finished July sewing project was this dress I made using Simplicity 2444 pattern. This dress was actually already in my June sewing list. I did manage to almost finish it during June. However, the hem and lining required some hand stitching that I couldn’t get myself to do until late July. But better late than never, right? Now this dress is finished and I love it! This gorgeous cotton fabric is from Nuppu Print Company. It was the perfect choice for this pattern. I have used this pattern to make so many dresses already and it seems that I never get bored with it.

You can read more about this dress here.

My August sewing has been rather slow so far. My ambitious summer sewing goals would still need some work to be reached. I believe it is time to sew!

0 comments on “Heinäkuussa ommeltua 2018 / July makes 2018

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: