Ompeluprojektini / My sewing projects Year of Dresses 2018

Year of Dresses: Closet Case Charlie Caftan

IMG_1096

 

Kaava / Pattern: Closet Case Patterns: Charlie Caftan

Kangas / Fabric: puuvilla / cotton

 

Please find the English version below ↓

 

Heinäkuu on kulunut kesäompelusten parissa. Viimeisin, säähän erinomaisesti sopiva, ompeluprojektini oli Closet Case Patternsin Charlie Caftan. Tämä kaftaanikaava muuntuu moneksi. Valitsin kankaaksi ohuen puuvillakankaan. Kaavan tarjoamista vaihtoehdoista päädyin lyhyeen helmaan, suuriin kädenteihin ja taakse solmittaviin nauhoihin.

IMG_1091

Mekkokaavana tämä oli nopea ja hauska ommeltava. Yksi ainoa hieman enemmän tarkkuutta vaativa kohta selitettiin ohjeissa perusteellisesti. Muilta osin mekko olikin sitten yksinkertainen ompeluprojekti.

En tehnyt kaavaan mitään muokkauksia. Ottaen huomioon, että tämän mekon on joka tapauksessa tarkoitus olla viileän väljä, istuvuuden kanssa ei ollut ongelmaa. Helma on suhteellisen lyhyt. Hellemekkoon se sopii erinomaisesti, mutta tämä on hyvä huomioida mikäli tykkää esimerkiksi polveen saakka ulottuvista helmoista.

IMG_1095

Kankaana Libertyn ohut puuvilla sopi tähän kaavaan hyvin. Liian paksusta puuvillasta ommeltuna, hihat ja helma eivät laskeutuisi lainkaan. Tämä kangas laskeutuu juuri sopivasti, mutta auttaa vaatetta kuitenkin pitämään muotonsa.

Mikäli vaatevarastosta puuttuu vielä mukavan vilpoinen hellemekko, kannattaa ehdottomasti antaa tälle kaavalle mahdollisuus.

****************************

My July has been filled with summer sewing. My latest project – right now the perfect project for the weather – is a Close Case Pattern’s Charlie Caftan. This caftan pattern can be transformed to many kinds of dresses. I chose to make mine in light weight cotton. From all the options the pattern has, I chose short hem, large sleeves and nice little tie belt.

IMG_1091

As a pattern, this was a quick and fun project to sew. The only little more trickier step was very well instructed. And the rest of the dress was a simple sew.

I didn’t make any alterations to the pattern. Taking into account that this dress is meant to be loose fitting (cool and comfy), it didn’t need any major fitting work to be done. This dress is fairly short. It is perfect for a summer dress but worth knowing in case one prefers longer hem lengths.

IMG_1095

As for the fabric, I can’t recommend this Liberty cotton lawn highly enough. If you use a too heavy weight cotton, this dress will probably look quite boxy. There was just enough drape in this cotton but also enough structure to highlight the pretty lines of this design.

If your wardrobe is still missing that perfect cool summer dress, you should definitely give this pattern a try.

 

Year of Dresses_banner__harmaa_final

0 comments on “Year of Dresses: Closet Case Charlie Caftan

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: