Ompeluprojektini / My sewing projects

Itsetehdyt bikinit / Me made bikini

Please find the English version below ↓

 

Kesän ompelusuunnitelmiini kuului bikinien ompelu. Tämä ompeluprojekti on odottanut vuoroaan jo melko kauan ja nyt sain vihdoin loman lähestyessä sen toteutettua.

Kaavaksi valitsin Evie la Luven Mimi-bikinikaavan. Kaava julkaistiin vuosi sitten, ja tykästyin heti sen yksityiskohtiin. Käytin kankaana uimapukuihin hyvin sopivaa scubaa. Vuorikangas on ohutta uimapukuihin suositeltua vuorikangasta. Nämä kaksi kangasta toimivat hyvin yhteen. Vuorikangas on ihanan pehmeää, mikä on suuri plussa käytettävyyden kannalta.

IMG_1106

Olen käyttänyt Evie la Luven alusvaatekaavoja, joten tunsin mitoituksen hyvin. Siitä olikin suuri apu. Tein siitä huolimatta bikinien yläosasta koeversion ennen varsinaisen kankaan leikkaamista. Koeversiosta ei ole koskaan haittaa.

Ennakko-odotukseni oli, että bikinien ompelu on hankalaa. Teknisesti tässä ompeluprojektissa ei kuitenkaan ollut mitään uutta ja ihmeellistä. Se vei kuitenkin suhteessa paljon aikaa.

Ensimmäinen aikaa vievä osuus liittyi bikinien vuorikankaaseen. Vuori tuli harsia kiinni kaikkiin vastaaviin päällikankaasta leikattuihin osioihin ennen ompelua. Harsiminen oli kuitenkin ehdottomasti vaivan arvoista. Se helpotti huomattavasti osien kokoamista.

Toinen aikaavievä osuus oli tietysti jokaisen reunan kääntäminen uimapukukuminauhaa käyttäen. Kuminauha tuli ensin kiinnittää saumurilla kännettävään reunaan. Sen jälkeen se käännettiin piiloon ja reuna tikattiin siististi päältä.

IMG_1107

Aivan täydelliseen suoritukseen en yltänyt, mutta olen todella tyytyväinen lopputulokseen. Sain kuitenkin ommeltua itselleni käyttökelpoiset bikinit, jollaisia en olisi valmiina löytänyt. Itse huomaan tietysti kaikki pienetkin virheet, mutta tuskinpa niihin kukaan muu kiinnittää huomiota.

Mikä bikinien ompelussa oli parasta? Ehdottomasti se tunne kun ymmärsi jälleen kerran, että on mahdollista ommella kaikki vaatteet joita tarvitsee. Epäilin omia kykyjäni jonkin verran ennen ompelun aloittamista, mutta viimeisen piston ommeltuani tunsin todella ylittäneeni omat odotukseni.

Tämä ei varmasti jää viimeiseksi kokemuksekseni uimapukuompelun saralla. Tällä hetkellä markkinoilla on niin paljon inspiroivia uimapukujen kaavoja, että aivan varmasti niistä täytyy kokeilla muitakin.

****************************

My summer sewing goals included bikinis. This is a sewing project that has long been waiting for the right moment but now – at last – I was able to use my soon to begin summer holiday as a good cause to make it happen.

I chose to use Evie la Luve’s Mimi bikini pattern. This pattern was released one year ago and I immediately loved all those nice details. As for the fabric, I chose this beautiful scuba (perfect for bikini) and a light weight swimwear lining fabric. These two fabrics work very well together. The lining is nice and soft which is a big plus when it comes to actually wearing these.

IMG_1106

I have previously used Evie la Love underwear patterns, which means that I was familiar with the sizing. This was of a great help. Nevertheless, I made a toile of the bikini top just to be sure.

I expected swimwear sewing to be difficult. Technically, there wasn’t anything new or too complicated in this project. However, it did take quite a long time to finish.

The first time consuming step had to do with the lining fabric. It was necessary to baste all lining pieces to the actual fabric pieces before sewing anything else. This took a lot of time but was well worth it. It made all the difference when sewing the pieces together.

Another time consuming step was of course finishing all the edges with swimwear elastic. First I used my overlocker to insert the elastic and then it was turned under and topstitched to give it a nice finish.

IMG_1107

I wouldn’t say that I reached the perfect outcome, but I am more than happy with how these turned out. After all, I was able to sew myself wearable bikinis – the kind that I would never have found as RTW. I am of course able to spot all small mistakes but I don’t believe anyone else will notice them.

So what was the best thing about sewing bikinis? I would say without doubt that it was the understanding that I really can sew whatever I need. I did doubt my own skills before starting this project but after the last stitch was done, I felt like I had absolutely exceeded my own expectations.

This will most likely not be my last swimwear sewing experience. There are so many amazing and inspiring swimwear patterns out there at the moment, that I am sure I will give some other ones a try as well.

4 comments on “Itsetehdyt bikinit / Me made bikini

  1. Onpa kauniit bikinit! Kangas on aivan ihana. Mistä olet sen hankkinut?

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: