OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Kaava / Pattern: Simplicity 2444

Kangas / Fabric: puuvillasatiini / cotton satin

 

Please find the English version below ↓

 

Simplicity 2444 on kaikkien aikojen suosikkikaavani. Monipuolisuudessaan tämä kaava on lyömätön. Olen ommellut sillä niin hellemekon kuin hautajaismekonkin. Tällä kerralla vuorossa oli kesäinen puuvillamekko.

Kankaana käytin Nuppu Print Companyn kaunista puuvillasatiinia. Tämä puuvillasatiini ei todellakaan ole sieltä laskeutuvammasta päästä, mutta sopii täydellisesti tämänkaltaisiin mekkoihin. Tässä mallissa kankaassa saakin olla hieman jämäkkyyttä.

 

IMG_1154

Koska olen ommellut tällä kaavalla jo enemmän mekkoja kuin uskallan laskea, ompeluprosessi sujui vaivattomasti. Vuoritin mekon yläosan ohuella puuvillabatistilla. Samasta kankaasta tein myös taskut sivusaumoihin. Mekon takakeskisaumassa on piilovetoketju.

Tykkään erityisesti tämän mekon muotolaskoksista. Edessä on neljä vyötäröltä lähtevää muotolaskosta, jotka antavat mekolle persoonallisuutta ja saavat sen istumaan itselleni todella hyvin. Tykkään myös hameosan monista laskoksista.

img_1158.jpg

Tässä versiossa käytin kaavaa yksinkertaisimmillaan. Jätin pois hihat ja kaulukset. Halusin päästää kauniin kankaan pääosaan. Luultavasti käytän mekkoa joka tapauksessa neuletakin kanssa, jolloin hihaton versio on myös kätevin.

Tämä oli ensimmäinen kerta kun ompelin Nupun kankaasta. Olen kuullut niistä paljon hyvää, mutta en ole aikaisemmin löytänyt omaan tyyliini ja ompeluprojekteihini sopivaa kuosi-materiaali-yhdistelmää. Tämä puuvillasatiini kesti ainakin ensimmäisen pesukerran erittäin hyvin. Sitä oli myös mukava työstää ommellessa. Toivottavasti hyvä vaikutelma jatkuu mekkoa käyttäessänikin.

Ei vuotta ilman Simplicity 2444 -mekkoa…

****************************

Simplicity 2444 is my all time favourite dress pattern. There is no pattern as versatile as this one. I have used it to make a dress for warm summer days as well as a dress for funerals and so many more… This time I used my favourite pattern to make a girly cotton dress.

This beautiful cotton satin is from Nuppu Print Company. This is not the cotton satin with most drape but it is perfect for this dress. This kind of design benefits from a more structured fabric.

IMG_1154

Since I have used this pattern to sew more dresses than I dare count, the sewing process was a very smooth one. I used light weight cotton batiste to line the bodice and also to make the side seam pockets. The centre back seam has an invisible zip.

I love the darts of this dress. There are four waist darts at the front of the bodice. These give the dress a personal look and also make the bodice fit me very well. I also like the skirt part with all its pleats.

img_1158.jpg

This version shows the pattern in its most simple format. I didn’t make any sleeves or collars. I wanted to showcase this amazing fabric. And I am anyway likely to wear this dress with a cardigan and therefore a sleeveless version is the most practical one.

This was the first time I used Nuppu’s fabric. I have heard many good things about them but I haven’t previously been able to find a suitable print-material combination for my sewing projects. I am happy to say that this far this fabric has washed well and was nice to work with. Hopefully the good impression continues while wearing the dress.

No year without a new Simplicity 2444 dress…

 

Year of Dresses_banner__harmaa_final

2 comments on “Year of Dresses: Simplicity 2444

  1. Tosi kaunis mekko, ja kangas käy tähän upeasti!

    Mistä hankit Simplicity-kaavoja? Ei taida löytyä Suomesta kaupoista?

    Tykkää

    • Kiitos! Ostan Simplicityn kaavat pääosin Englannista – joko paikan päältä tai verkkokaupoista. Osan tilaan Simplicityn omasta verkkokaupasta, mutta monilla muillakin englantilaisilla käsityökaupoilla on niitä hyvin valikoimissaan.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: