Ompeluprojektini / My sewing projects

Huhtikuussa ommeltua 2018 / April makes 2018

Please find the English version below ↓

 

Inspiroivan ja tuotteliaan maaliskuun jälkeen, huhtikuu palautti ompelutahdin normaaleihin mittasuhteisiin.

IMG_0781Huhtikuun ensimmäisenä ompeluksena valmistui Vogue V9000 -kaavalla kaunis vintage-henkinen mekko. Kaava ei ole kaikista yksinkertaisin, mutta lopputulos on vaivan arvoinen. Tämä oli toinen kerta kun tein mekon tällä kaavalla. Kankaana käytin ohutta puuvillaa, joka sopikin mekkoon todella hyvin. Tämä mekko on sekä mukava että tyylikäs. Ohuen kankaan ansiosta se on viileä lämpimämpinäkin päivinä. Toisaalta se sopii värinsä puolesta eri vuodenaikoihin varsin hyvin. Mikäli haluat lukea tästä projektista enemmän, kannattaa lukea Mekkojen vuosi -kirjoitukseni.

IMG_0830Toisena ompeluprojektina päätin vihdoin ommella Sew Over It:n Charlotte-mekkokaavalla keväisen mekon. Tämä ompelus vei suhteessa paljon aikaa. Kankaaksi valitsin kauniin kreppikankaan. Mielestäni kreppi onkin luultavasti paras materiaali tällä kaavalla tehtyyn mekkoon. Mekko pääsi käyttöön heti valmistuttuaan. Tämä mekko jatkaa samaa linjaa Vogue-mekkoni kanssa: mukava ja tyylikäs. Vintage-henkeä tässä mekossa on toki enemmän kuin kylliksi. Kangasvalinnalla on tässäkin kuitenkin suuri rooli. Oikealla kangasvalinnalla mekosta voi saada helposti arkeenkin sopivan. Jos et ole vielä lukenut Charlotte-mekosta kirjoittamaani artikkelia, pääset lukemaan sen tästä.

IMG_0837Kuukauden kolmanteen mekkoon käytin pitkään varastoimaani puuvillakangasta. Koska kangasta oli vain rajallinen määrä, päädyin käyttämään Sew Over It:n shift dress -kaavaa. Tämä kaava kun vaatii melko vähän kangasta. Kaapistani ei löydy kovin paljoa kapeahelmaisia mekkoja. Tätä kaavaa olen kuitenkin käyttänyt useamman kerran ja olen aina tykännyt lopputuloksesta. Ompeluksena tämä mekko oli yksinkertainen. Se muodostuu hyvin vähistä osista eikä siinä ole mitään monimutkaisia rakenteita. Shift dress -kirjoitukseni kertoo mekosta lisää yksityiskohtia.

****************************

After an inspiring and productive March, April brought my sewing back to normal tracks.

IMG_0781My first sewing project in April was this dress that I made with Vogue V9000 pattern. It is a beautiful, vintage inspired dress. This pattern is not the most simple one but I think the outcome is well worth the effort. This was the second time I used this pattern to make a dress. I used lightweight cotton that was just the perfect choice for this dress. The dress is both comfortable and stylish. Lightweight fabric makes it perfect for warmer summer days. On the other hand, the color of the dress makes it suitable for different seasons. If you want to read more about this dress project, please visit my Year of Dresses post about it.

IMG_0830As my second sewing project of the month, I decided to finally make the Sew Over It Charlotte dress. I wanted something that would be perfect for spring. I decided to make the dress of a pretty crepe fabric. On my opinion crepe is the perfect material for this dress. I got to wear the dress right away once it was finished. It continues the same trend as my Vogue dress: comfortable and stylish. This dress has more than enough vintage style. But I do think that one can change the look and feel of the dress with different fabric choices. With the right fabric this dress can be turned into more like an everyday dress. If you haven’t read my text about this project yet, you can find it here.

IMG_0837For the third dress of the month I used this pretty cotton fabric that has been in my stash for way too long. Since I had only a limited amount of this fabric, I decided to use Sew Over It shift dress pattern. This pattern requires relatively small amount of fabric. I don’t have many shift dresses in my wardrobe. However, I have used this pattern more than once and I have always liked the outcome a lot. As a sewing project, this was rather simple. This dress doesn’t have too many pieces and it has no complicated structures. You can find more details in my shift dress post.

2 comments on “Huhtikuussa ommeltua 2018 / April makes 2018

  1. Voi mikä helmi löytyi! Löysin blogisi Instagramista muutama päivä sitten, ja nyt on kaikki postaukset kahlattu läpi. Ihania mekkoja ja kivan suunnitelmallista ompelua, kiitos inspiraatiosta! 🙂 jään seurailemaan jatkossakin 🙂

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: