OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Kaava / Pattern:
Vogue V9000

Kangas / Fabric: ohutta puuvillaa / light weight cotton

 

Please find the English version below ↓

 

Tämä Voguen uudelleen tuotantoon ottama vintage-kaava pääsi uudestaan käyttöön näin kevään kunniaksi. Olen tehnyt samalla kaavalla mekon kerran aikaisemminkin ja täytyy myöntää, että olin unohtanut kuinka sekavat ohjeet kaavassa on. Mutta kun ohjeiden hienoisesta epäselvyydestä pääsee yli, tämä kaava on ehdoton klassikko.

Ohut puuvillakangas on Lisa Comfortin uudesta kangasmallistosta. Kyseessä on todella laadukas, mutta todellakin melko ohut puuvillakangas. Kangas sopiikin mielestäni parhaiten puseroihin tai leveähelmaisiin hameisiin. Itselläni oli välittömästi kankaan nähdessäni tunne, että siitä on ommeltava jotakin kauluksellista.

IMG_0781

Ompeluprojektina tämä mekko ei ole sieltä yksinkertaisimmasta päästä. Siihen sisältyy niin napinlävet, sivusauman vetoketju kuin kauluksetkin. Mekossa ei kuitenkaan ole liikaa yksityiskohtia, koska sen peruslinjat on pidetty yksinkertaisina. Helma muodostuu kuudesta kappaleesta, mikä tuo siihen runsautta. Tykkään kuitenkin siitä, ettei kyseessä ole liian leveä kellohelma, vaan mekko sopii hyvin arkiseenkin käyttöön. Yksityiskohtien vuoksi mekon ompeleminen vei kuitenkin melkein koko viikonlopun.

Halusin mekkoon samalla kankaalla päällystetyt napit. Koska kangas on ohutta, jouduin päällystämään napit kaksinkertaisella kankaalla. Yksinkertaisesta kankaasta napin metallinen kiilto olisi näkynyt liikaa läpi.

IMG_0786

Helman ja hihansuut ompelin käsin. Sivusaumaan laitoin ohjeista poiketen piilovetoketjun. En jostain syystä oikein tykkään tavallisesta vetoketjusta sivusaumassa, joten piilovetoketju toimi tässäkin mielestäni paremmin.

Tässä mekossa on mielestäni todellista klassikon tuntua ja se on enemmän kuin sopiva kevääseen. Ehdottomasti onnistunut Mekkon vuoden projekti.

****************************

This Vogue’s reproduction vintage pattern got a second take on my sewing table to celebrate spring. I have made a dress with this pattern once before and I have to confess that I had totally forgotten how confusing the pattern instructions were. But once you get over with the unclear instructions, this pattern is a classic.

I used a light weight cotton from Lisa Comfort’s new fabric collection. This is a good quality but rather light weight cotton fabric. I would say it is ideal for blouses and skirts with full hem. And for me, it was clear at first sight that I want to sew something with collars.

IMG_0781

This dream is not the most simple sewing project. It includes buttonholes, side zipper and collars. However, I think there is luckily not too many details because the main design is rather simple. The skirt is made out of six panels, which gives it nice fulness. But it is still very much something you can wear on everyday basis. However, there is enough details so that it took me almost the whole weekend to finish this dress.

I wanted to give this dress self covered buttons. Since the fabric is so light weight, I had to use double layers of it for the buttons. Had I used just a single layer, the metallic shine of the buttons would have shown through.

IMG_0786

I hand stitched the skirt and sleeve hems. Against instructions, I used an invisible zip in the side seam. For some reason I don’t like a regular zip on the side seam and therefore I decided to replace it with an invisible one once again.

I think this dress has some real classic style in it and it is more than suitable for nice spring days. Definitely a good Year of Dresses project.

 

Year of Dresses_banner__harmaa_final

5 comments on “Year of Dresses: Vogue V9000

 1. Todella kaunis mekko. Mistä löydät a) nämä ihanat kankaat ja b) kaiken tuon ajan ompelemiseen? 🙂

  Tykkää

  • Kiitos! Kankaiden suhteen olen todella nirso. Mutta tiedän oman tyylini täysin ja olen ommellut niin paljon, että hiljalleen silmä on kehittynyt. Useimmat kankaani tilaan ulkomailta. Ja mitä tulee aikaan… No, ompelu on intohimoni ja elämäntapani. Mitä siihen voi muuta sanoa 🙂

   Tykkää

 2. This dress is beautiful! I love the fabric you chose 🙂

  Tykkää

 3. Paluuviite: Huhtikuussa ommeltua 2018 / April makes 2018 – Ompele Oma Onnesi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: