Ompeluvinkit / Sewing tips

Kesäiset ompelusuunnitelmat / My plans for summer sewing

Please find the English version below ↓

 

Kesä lähestyy ja on aika suunnitella tulevan kesän itse tehty vaatekokoelma. Käyn aina sesongin vaihtuessa vaatekaappini läpi ja yritän pohtia kriittisesti mitä vaatteita kaipaan tulevan vuodenajan varalle. Pohdinnan seurauksena listani kesäompeluksista tulee luultavasti haastamaan minut monella tasolla.

Lista ommeltavista kesävaatteista:

 • Pitkähihainen kesämekko
 • Vapaa-ajan housut
 • Pitkähihainen vaalea pusero
 • Lyhythihainen pusero
 • Valkoinen trikoopaita
 • Kaftaani
 • Rento jakku
 • Yksivärinen hame
 • Bikinit
 • Hihaton hellemekko

Kesän väreiksi valitsin vaaleansinisen, vaaleanpunaisen, tummansinisen ja valkoisen. Kaikki suosikkivärini siis. Kaapistani löytyy tässä värimaailmassa jo valmiina suuri joukko kesäisiä mekkoja ja toimistokelpoisia vaatteita, joita voin yhdistellä näihin uusiin ommeltaviin.

Koska ompelen lähtökohtaisesti aina paljon mekkoja, huomaan puseroiden määrän vähentyneen kaapissani huomattavasti. Olen käyttänyt loppuun monta itse tehtyä suosikkipuseroa. Housuja käytän melko harvoin, joten niitä kaapistani ei löydy juuri lainkaan. Omistan yhdet mustat housupuvun housut, kahdet farkut ja parit joogahousut. Mutta rentoja vapaa-ajan housuja ei kaapistani tällä hetkellä löydy. Niinpä haastan itseni nyt ompelemaan sellaiset.

Bikinit ovat olleet ompelulistallani jo pitkään. Olen vain lykännyt projektia pienen pelon vuoksi. En ole nimittäin vielä koskaan ommellut uima-asuja. Tämä vuosi olkoon kuitenkin kesäompelusten osalta täynnä haasteita ja niiden mukanaantuomia onnistumisen tunteita!

****************************

Summer is approaching and it is therefore time to plan me made clothes for the summer. When seasons change I always check my wardrobe to see what I need to add for the coming season. This time I believe the list that resulted from this check will challenge me at many levels.

List of my ”to be sewn” summer clothes:

 • Summer dress with long sleeves
 • Casual trousers
 • Blouse with long sleeves
 • Blouse with short sleeves
 • White jersey top
 • Kaftan
 • Casual jacket
 • Skirt
 • Bikinis
 • Sleeveless summer dress

My color scheme for the summer with include light blue, light pink, navy blue and white. All my favorite colors… I already have many pretty summer dresses and office wear in this color scheme, which means that I will have many options for nice combinations.

Because I am known to sew many dresses, I have noticed that I don’t have so many blouses anymore. I have worn my me made blouses a lot so many of them are no longer wearable. Trousers, on the other hand, is something I don’t wear often at all. This means that at the moment I only own pair of black formal trousers, two pairs of jeans and couple of yoga pants. I don’t have any casual trousers. That’s why I’ve decided to challenge myself into sewing a pair.

Bikinis have been on my sewing list for a long time. Due to a little feeling that feels like fear, I have not sewn them yet. I have never sewn any swim wear. But this year, I want to challenge myself and feel that great feeling of accomplishment when I succeed!

3 comments on “Kesäiset ompelusuunnitelmat / My plans for summer sewing

 1. Onpa hienosti tarkat suunnitelmat. Täytyisi ottaa mallia eikä mennä vaate kerrallaan.

  Tykkää

  • Vaate kerrallaankin on ihan kiva taktiikka! Yritän itse saada tarkkojen suunnitelmien avulla täytettyä selkeitä aukkoja. Tavoitteenani kun on että jonakin päivänä kaikki vaatteeni olisi itse tehtyjä 🙂

   Tykkää

 2. Paluuviite: Kesäinen ompeluhaasteeni / My summer sewing challenge – Ompele Oma Onnesi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: