Ompeluvinkit / Sewing tips

Kesäinen ompeluhaasteeni / My summer sewing challenge

Please find the English version below ↓

 

Olen kangashamsteri. Rakastan kauniita kankaita; inspiroidun ihanista kuoseista ja materiaaleista. Tämän seurauksena kangasvarastoni on kasvanut, sillä kankaita on tullut viime aikoina hankittua enemmän kuin olen ehtinyt ommella.

Itselläni toimivin keino kangasvaraston pienentämiseen on käydä ostoksilla omassa kangasvarastossani. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että valitsen varastosta joukon kankaita, joitka otan esiin ompelukoneen viereen. Teen niiden suhteen tarkat suunnitelmat ja päätän, etten osta lisää kankaita ennen kuin nämä valitut on ommeltu pois. Useimmiten olen ostanut kankaan jotain tiettyä ompeluprojektia ajatellen, joten tämä prosessi ei tuota kovin paljoa päänvaivaa. Se vaatii vain päättäväisyyden.

Tällä kertaa asetin kesähaasteen. Muistattekin ehkä kesäiset ompelusuunnitelmani, joita olenkin jo toteuttanut. Nyt esille ottamani kankaat liittyvät nekin kaikki näihin samoihin suunnitelmiin. Asetin itselleni tavoiteajaksi ommella esille ottamani kankaat elokuun alkuun mennessä. Muussa tapauksessahan vaatteet eivät ehtisi kesäkäyttöön enää tänä kesänä.

Kankaat ja niihin liittyvät suunnitelmat ovat seuraavat:

 • Kukallinen scuba: bikinit
 • Tummansininen kreppi: vapaa-ajan housut
 • Vaaleansininen puuvilla: hihaton kesämekko
 • Vaaleansininen viskoosikreppi: hihaton kesämekko nro 2
 • Valkopohjainen kukallinen viskoosi: pitkähihainen vaalea pusero
 • Vaaleanpunainen puuvilla: rento jakku
 • Vaaleanpunainen puuvilla: kaftaani

Onko seitsemän ompeluprojektin toteuttaminen elokuun alkuun mennessä realistista? Kukapa tietää… Satun kuitenkin tykkäämään haasteista. Tykkään myös suunnitelmallisesata ompelusta, joten uskon tämän kesähaasteen toimivan hyvänä inspiraationa. Aina välillä kun sitä vain unohtaa miten kauniita kankaita omasta kangasvarastosta jo löytyy.

Ihanaa ja inspiroivaa juhannusta!

****************************

I am fabric hoarder. I love pretty fabrics; I am inspired by lovely prints and materials. This has resulted to a growing fabric stash. Lately I have been shopping more than I have been able to sew.

For me the most efficient way to make my fabric stash smaller is simply shop my stash. In practice this means that I will choose a handful of fabrics from my stash and place them next to my sewing machine. I make detailed plans for each of them and decide not to buy any new fabric before these are sewn. I usually buy fabric with a specific project in my mind anyway so this should not bee to difficult. It only requires a decision.

This time I sew my self a summer challenge. You might remember my summer sewing plans. I have been making some items from the list already. The fabrics I have now chosen from my stash are all related to these plans as well. My self set deadline is beginning of August. Otherwise I wouldn’t get much wear out of these summer clothes this year.

The chosen fabrics and related plans are as follows:

 • Floral scuba: bikinis
 • Navy crepe: trousers
 • Light blue cotton: sleeveless summer dress
 • Light blue viscose crepe: sleeveless summer dress number 2
 • Floral viscose: summer blouse with long sleeves
 • Pink cotton: jacket
 • Pink floral cotton: kaftan

Is seven sewing projects before August realistic? Who knows… I just happen to love challenges. I also love to plan my sewing. Therefore I believe this summer challenge to bring me good inspiration. Every now and then one just forgets how many beautiful fabrics one already has.

0 comments on “Kesäinen ompeluhaasteeni / My summer sewing challenge

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: