Kaava-arvostelut / Pattern reviews Year of Dresses 2018

Year of Dresses: Sew Over It Charlotte Dress

Kaava / Pattern: Sew Over It: Charlotte Dress

Kangas / Fabric: kreppi / crepe

Please find the English version below ↓

 

Sew Over It:n Charlotte-mekko sai hieman ristiriitaisen vastaanoton kun kaava julkaistiin. Joidenkin mielestä malli oli liian vanhahtava. Itse kuitenkin ihastuin siihen välittömästi. Suuret kaulukset, leveä vyötärökaitale ja suuret taskut olivat mielestäni täydellinen yhdistelmä. Pohdin sopivaa kangasta melko pitkään, kunnes näin ihanan tummansinisen kukkakankaan. Ei liene enää kenellekään yllätys, että tummansiniset kukkakankaat ovat mielestäni aivan ihania. Ja tämä kaunis kreppi oli kuin tehty Charlotte-mekkoa varten.

IMG_0830

Ompeluprojektina tämä mekko ei suinkaan ollut niin yksinkertainen kuin mallista olisi voinut kuvitella. Mitään teknisesti erityisen vaikeita vaiheita ompelemiseen ei sisältynyt, mutta kaulus ja taskut veivät oman aikansa. Taskujen ohje ei mielestäni ollut aivan Sew Over It:n ohjeiden normaalia tasoa. Uskaltaisin sanoa, että tällaisille sivusaumassa oleville taskuille on olemassa helpompiakin tapoja ommella. Mutta kunhan selvitin kuinka taskut oli tässä tapauksessa tarkoitus tehdä, onnistuivat ne lopulta oikein hyvin.

Mekon vyötärökappaleeseen olisi kuulunut ommella kaksi vyölenkkiä, mutta jäitin ne pois. Ohut vyönauha pysyy itselläni mainiosti vyötärön kohdalla ilman lenkkejäkin, joten koin ne turhaksi lisäksi.

Mekon viimeinen vaihe sisälsi runsaasti käsinompelua, mutta se takasikin mekolle kauniin viimeistelyn.

IMG_0829

Charlotte-mekko on malliltaan selvästi hieman vintage-henkinen, mutta se on muunneltavissa hyvin erilaisiksi versioiksi kangasta vaihtelemalla. Suosittelen myös kiinnittämään erityistä huomiota kokovalintaan. Mekko on yläosasta melko löysä, joten mikäli päätyy valitsemaan liian suuren koon, näyttää se helposti todella suurelta. Myös vyötärö kannattaa sovittaa hyvin, jotta mekko saa kaipaamaansa tyköistuvuutta siltä kohdalta.

Charlotte-mekkoni pääsi jo viime viikonloppuna käyttöön eräissä juhlissa ja tykkäsin siitä valtavasti. Mekko on mukava, mutta tyylikäs. Täydellinen kevään ja kesän juhliin!

****************************

When Sew Over it first published their Charlotte dress patter, I believe it got both positive and negative welcome. Some thought that the style was too old fashioned. But I fell in love at once. Big collar, wide waistband and big pockets are what I would call the perfect combination. It took me a while to find the perfect fabric until I saw this lovely navy floral crepe. It is no news that I love navy florals… And this beautiful crepe was just made to become a Charlotte dress.

IMG_0830

As a sewing project, this dress wasn’t as simple as one might think while looking at the line drawings. There aren’t any technically very difficult steps. But the collar and pockets took their time. Also, I don’t think the instructions how to sew these pockets were up to Sew Over It’s normal standards. I would say there are easier ways to sew this kinds of side seam pockets. But once I found out how I was supposed to sew them, they turned out rather lovely.

Instructios said to include to belt loops to the waistband but I decided to leave them out. I can easily wear the belt without loops so I didn’t see any point in sewing them.

The last step was to do a lot of hand sewing. But as always, that’s what gave this dress such a beautiful finish.

IMG_0829

Charlotte dress is clearly vintage inspired but I believe it is easy to alter the look with the right fabric choice if vintage is not your thing. I would also recommend to take extra care when choosing the right size. Dress top is very loose fitting so it will easily turn out looking way too big if the size is not right. Also, make sure the waistband fits so that it will give some structure to the dress.

I wore my Charlotte dress last weekend in a party and I just loved it. It is both stylish and comfortable. The perfect outfit for spring and summer parties!

 

Year of Dresses_banner__harmaa_final

3 comments on “Year of Dresses: Sew Over It Charlotte Dress

  1. Paluuviite: Huhtikuussa ommeltua 2018 / April makes 2018 – Ompele Oma Onnesi

  2. Minullakin on tämä kangas. Kaavana Laneway Dress. Eniten pidän Sew Over It -kaavoista. Sopivat muokkaamatta ja tyyli kohdallaan. Ihana mekko!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: