Alkaessani pohtia mitä ompelin tammikuussa ensimmäinen ajatukseni oli, että en kovin montaa projektia. Nyt kun aloin käydä tilannetta todenteolla läpi, huomasin kuitenkin tammikuun olleen täynnä ihania ompeluprojekteja. Ompeluvuosi alkoi siis varsin tuottoisana.

fullsizerenderAloitin vuoden aivan kirjaimellisesti ompelutunnelmissa. Uudenvuodenpäivänä valmistui Sew Over It:n kaavalla Suzy-pusero. Olen ommellut tätä kaavaa käyttämällä aikaisemmin yhden lyhythihaisen puseron. Nyt päätin tehdä puseroon hieman pidemmät hihat. Kangas on hyvin ohutta puuvillaa, joten se vaatii alleen aluspaidan. Kankaassa on kudontatekniikalla aikaansaatu kaunis kuvio. Toin tämän kankaan viime kesän kesälomamatkaltani tietäen heti mitä haluan siitä tehdä. Vasta nyt sain itseni kuitenkin leikkaamaan kankaan palasiksi ompelua varten. Jotkut kankaat vain ovat niin kauniita, että leikkaaminen pelottaa. Lopputulos on kuitenkin kaunis. Pidän kovasti tällaisista herkistä, mutta samalla asiallisista vaatteista. Lisäsin kauluksen alle solmittavaksi vielä valkoisen silkkinauhan, mikä lisää puseron kevyen herkkää yleisilmettä.

fullsizerender-1Tammikuun toisena valmistuneena projektina oli niin ikään Sew Over It:n Ultimate shift dress. Tilasin yhden kauneimmista näkemistäni puuvillakankaista jo ennen joulua. Tämä oli yksi harvoja kangasostoksiani, jonka käyttötarkoituksesta en etukäteen ollut aivan varma. Harkitsin hetken ompelevani kankaasta puseron, mutta lopulta se päätyikin mekoksi. Kokeilin ensimmäistä kertaa shift dress -kaavaan kuuluvaa röyhelökaulusta. Muokkasin lisäksi mekon hihat leveneviksi ja lisäsin mekkoon vyön. En tiedä miksi ompelen niin usein tammikuussa kesämekon. Tämä mekko odottaa kuitenkin jotakin ihanaa kesäistä kaupunkilomaa. Jos tämä kaava kiinnostaa, kannattaa tutustua kaava-arvosteluuni.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kolmannesta valmistuneesta projektista kirjoitin myöskin kaava-arvostelun jo tammikuun aikana. Kyseessä on The Avid Seamstress:n Day dress. (Huomaatteko kaavan vaaleiden kankaiden käytössä?) Tämä kaava on yksi #makenine2017 -haasteen valinnoistani. Olen riemuissani siitä, että sain tämänkin haasteen toteuttamisen käyntiin jo tammikuussa. Mekon kangas on hieman karheampaa puuvillaa, mutta silti tarpeeksi ohutta sopiakseen kaupunkikelpoiseen kesämekkoon. Napit tähän mekkoon löysin nappikokoelmastani. Ne ovat peräisin kummitätini vanhasta nappivarastosta. Tuntuu aina kivalta antaa vanhoille napeille uusi elämä. Nyt vain kevättä odotellessa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ompeluhaasteiden rintamaa jatkoi seuraavakin projektini. Kyseessä on #SewMyStyle -haasteen tammikuun kaava: Sew House Seven:n Toaster sweater. Tämä kaava on muuten tällä hetkellä suuressa suosiossa Instagramin ompeluyhteisössä. On aina lystikästä nähdä kuinka erilaisia versioita eri ompelijat samasta kaavasta tekevät. Suhtauduin kaavaan aluksi hieman varauksella, sillä se poikkeaa yleisesti valitsemistani kaavoista. Tämä on kuitenkin yksi syy miksi tykkään ompeluhaasteista. Haluan kokeilla erilaisia kaavoja, kankaita ja tyylejä. Valmistuttuaan tämä vaaleanpunainen pusero on ollut yksi lempikotivaatteistani. Se on mukava päällä ja piristää pimeitä talvikuukausia juuri sopivasti.

fullsizerender-2Viimeinen tammikuussa valmistunut projekti kuuluu sarjaan ”epäitsekkäät ompeluprojektit”. Harry Potterin maailmaan tutustunut ja siitä innostunut veljenpoikani toivoi nimittäin huispauskaapua. Tämän projektin aloittaminen tuntui yllättävän vaikealta. Pohdin pitkän aikaa millaisen kaavun tekisin ja millaisia kankaita käyttäisin. Lopulta päädyin kankaiden suhteen aivan tavallisiin vuorikankaisiin. Ne kestävät hyvin käyttöä ja pesua, ja värivalikoima oli tarpeeksi laaja, jotta löysin juuri oikeat Rohkelikon sävyt. Tunnollisena ompelijana piirsin huispauskaavun kaavat. Ompeleminen sujuikin sitten yhdessä päivässä. Tykkäsin lopputuloksesta kovasti ja niin taisi tykätä pieni velhokin.

Kun katselen tätä tammikuun kokoelmaani, en voi olla toteamatta, että vaikka kuinka ajattelen ompelevani talvella paksuista kankaista tummasävyisiä vaatteita niin tammikuussa tein kyllä päinvastoin. Mutta ei huolta! Helmikuun projekteissa on ainakin kaksi talvista vaatetta.

0 comments on “Tammikuussa ommeltua

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: