Ompeluvinkit / Sewing tips

Takkitarvikkeiden metsästys

Yksi vuodelle 2017 asettamistani ”sew nine” -ompeluprojekteista on Simplicity 1254 -takki. Katselin kyseisestä kaavaa pitkän aikaa, kunnes vihdoin ostin sen viime kesänä käydessäni Lontoossa. Sittemmin olen lukenut kaavasta kauhukokemuksia, joten hieman pelottaa mihin olen ryhtymässä. Joka tapauksessa päätin nyt vihdoin toteuttaa takkihaaveeni ja aloitin tarvikkeiden metsästyksen jo ennen joulua.

OLYMPUS DIGITAL CAMERATakkikankaan tilasin englantilaisesta suosikkikangaskaupastani. Tiesin haluavani hyvälaatuista villakangasta, ja sellaisen löytäminen on tunnetusti ahdistavan vaikeaa. Ja jos vielä haluaisi kivan värisen kankaan eikä sitä juuri nyt muodissa olevaa… Tilasin kauniin vadelmanpunaisen kankaan siis Englannista, ja kangas saapuikin kotiini viikossa.

Sitten alkoi vuorikankaan etsiminen. Olisin tietysti voinut kävellä lähimpään kangaskauppaan ja ostaa tavallista yksiväristä vuorikangasta. Mutta kun halusin jotain kivemman näköistä. Tarpeeksi jämäkkää, mutta ei liian kahisevaa; värikästä, mutta ei liian villiä; liukasta, mutta ei liian liukasta… Löysin lähes täydellisen kankaan lopulta Turusta. Lähes täydellisen, sillä haaveilin alunperin kukkakankaasta. Raidat ovat kuitenkin kukkien jälkeen kakkosvaihtoehto, koska myöskään pilkkukangasta ei ollut. Pilkut olisivat muussa tapauksessa saattaneet ohittaa raidat.

Mutta entä sitten vetoketju? Yritin etsiä ties kuinka monesta paikasta sopivaa vetoketjua. Tarvitsin 50 cm pitkän takkivetoketjun. Ehdottomasti sellaisen, jossa olisi metallihampaat eli ei mitään tavallista muovivetoketjua. Etsin vaikka kuinka monesta nettikaupasta. Lopulta kävin lähimmässä kangaskaupassani hakemassa ihan muita tarvikkeita ja kysyin vetoketjua myyjältä. Olin valmistautunut siihen, ettei toivomaani tuotetta löydy. Mutta ihme kävi ja varastosta löytyi juuri yksi kappale sopivia vetoketjuja. Aivan täydellinen tämäkään ei ole, sillä tietysti kankaan värinen olisi ollut kivampi. Aivan kaikkea ei kuitenkaan voi saada. Ja tummansininen sopii kauniisti vuorikankaaseen.

Kaiken metsästyksen jälkeen pääsen nyt vihdoin ompelemaan takkiani. Projekti saattaa jopa valmistua ennen kuin villakangastakkien aika on tältä talvelta ohi.

0 comments on “Takkitarvikkeiden metsästys

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: