Ompeluvinkit / Sewing tips

Lehtiarvostelu: Suuri Käsityö 1/2017

OLYMPUS DIGITAL CAMERASuuri Käsityö ilmoittaa numeron 1/2017 kannessa olevansa ”upeasti uudistunut”. Tilasin lehteä monta vuotta kunnes totesin, ettei se enää inspiroinut minua ompelemaan. Nyt päätin kuitenkin antaa sille uuden mahdollisuuden ja katsoa onko lehti todellakin uudistunut. Näin ollen on Ompele Oma Onnesi -sivuston ensimmäisen lehtiarvostelun vuoro.

Yleisilme ei kannen perusteella ainakaan itselleni antanut suurempaa inspiraatiota. On toki myönnettävä, että vaatemakuni eroaa jonkin verran valtavirrasta. Siitä huolimatta kannen värivalinnat ja fontit eivät liiemmin innostaneet. En edelleenkään ymmärrä miksi niin monet suomalaiset lehdet haluavat kannen näyttävän täyteen ahdetulta mainonnalta.

Alkuvaikutelma onneksi parani päästessäni sisällysluetteloaukeamalle. Aukeamalla esitellään myös lehden kaikki ohjeet. Yhdellä silmäyksellä voi nähdä, että lehdessä on hyvin monipuolinen joukko talveen ja kevättalveen sopivia ompelu-, neule- ja asusteprojekteja. Suuren Käsityön ongelma oli mielestäni pitkän aikaa liian laaja kohdeyleisö. Sama ongelma on joillakin muillakin käsityölehdillä. Jos maksan lehdestä yli 10 euroa niin haluaisin pystyä hyödyntämään edes puolet ohjeista. Tässä lehdessä on itselleni mieluisasti suurimmaksi osaksi naisten vaatteiden ohjeita sekä kivoja kodin sisutukseen liittyviä projekteja.

Lehden kuvauksissa on mielestäni onnistuttu hyvin. Kuvissa on vaihteleva tunnelma ja värejä on hyödynnetty hyvin.

Projektien vaikeustaso on pidetty sopivan vaihtelevana. Uskon, että lehdestä löytyy ohjeita sekä aloittelevalle että kokeneemmallekin ompelijalle. Neuleohjeiden osalta vaikeustaso on hieman korkeampi. Kun joskus julkaistaisiinkin ohje aloittelijan neuletakiksi…

Kaava-arkki on totuttuun tapaan vähintäänkin ahdistavaa katsottavaa. Vaatii kärsivällisyyttä ja kokemusta, että siitä saa jäljennettyä juuri haluamansa kaavat oikeassa koossa. Toisaalta viivaviidakko on luultavasti ainoa kustannustehokas tapa näin suuren kaavajoukon julkaisemiseen.

En ehkä sanoisi, että Suuri Käsityö on täysin uudistunut, mutta kehitystä parempaan suuntaan on kuitenkin nähtävissä. En palaa lehden tilaajaksi ainakaan tämän numeron perusteella, mutta tulen varmasti käyttämään lehden ohjeita. Ja sehän tarkoittaa, että lehti palvelee tarkoitustaan.

0 comments on “Lehtiarvostelu: Suuri Käsityö 1/2017

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: