Kirja-arvostelut / Book reviews

Kuukauden ompelukirja: Kuuluisat vintagemekot

”Kuka haluaisit olla tänään: Audrey Hepburn, Marilyn Monroe vai Madonna?”

Sara Almin ja Hannah McDevittin kirjoittama Kuuluisat vintagemekot on nimensä mukaisesti kirja ompelijalle, joka ihailee valkokankaalla tai lehtikuvissa näkemiään ikonisiksi muodostuneita mekkoja. Kirjan idea on mainio. Kukapa ei haluaisi tuntea hetken aikaa pukeutuvansa Audreyn tai Marilynin tapaan?

Kirjan alussa on joitakin sivuja yleisiä ohjeita ompelemiseen. Sen jälkeen seuraa reilun sadan sivun verran ohjeita kymmenen eri mekkokaavan ompelemiseen. Lopuksi kirjassa avataan vielä ompelun terminologiaa ja työvälineitä. Kirja sisältää kaavat kymmeneen mekkoon, joista jokaisesta on kaksi eri versiota. Kaavat on painettu selkeästi, joten niiden jäljentämisen pitäisi sujua helposti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kuuluisat vintagemekot

Jokaisen mekon kohdalla kerrotaan hieman mekon alkuperäisen kantajan tyylistä, mikä tuo kirjaan kivan lisän. Ohjeita on melko helppo seurata. Piirretyt kaaviokuvat opastavat keskeisimpien työvaiheiden läpi. Ohjeita on riittävästi, jotta mekot saa ommeltua ilman suurempia tulkinnanvaraisuuksia.

Tällaisien kokoelmakaavakirjojen yleisenä piirteenä on se, että ne sisältävät kovin eri tyylisiä malleja. Jokainen löytää siis kirjasta varmasti itseä miellyttävän mekon. Toisaalta uskon, että vain hyvin harva ihastuu jokaiseen kirjan malliin. Tämä kannattaa pitää mielessä kirjan hankintaa harkitessa.

Omasta kaapistani löytyy tällä hetkellä Farrah Fawcettin inspiroima kietaisumekko. Mekko oli helppo ommella ja se on malliltaan klassisen kaunis. Audrey Hepburn -fanina ompelulistaltani löytyy Aamiainen Tiffanylla -mekko, jollaisen haluaisin ehdottomasti täydentämään omaa vaatevarastoani.

Kuuluisat vintagemekot  on ehdottomasti ansainnut paikkansa ompelukirjojen joukossa. Siitä saa inspiraatiota ja ideoita monenlaisten mekkojen ompelemiseen. Lisäksi se on mainio teos, jos päätyy joskus osallistumaan vaikkapa Hollywood-teemajuhliin.

Kuukauden ompelukirja -sarjassa esittelen mielenkiintoisia ja hyödyllisiä ompelukirjoja. Jos sinulla on vinkki kirjasta, josta toivoisit kirjoitusta, voit olla yhteydessä lähettämällä sähköpostia ompeleomaonnesi@gmail.com

0 comments on “Kuukauden ompelukirja: Kuuluisat vintagemekot

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: