Kaava-arvostelut / Pattern reviews

Sew Over It: Ultimate Shift Dress

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sew Over It on englantilainen yritys, jolla on Lontoossa kaksi myymälää. He myyvät omia kaavojaan sekä kankaita ja järjestävät myös ompelukursseja. Sew Over It on tunnettu omistajansa Lisa Comfortin suunnittelemista vintage-tyylisistä kaavoistaan. Kaavoista yksi monikäyttöisimmistä on Ultimate Shift Dress.

Tämä mekko sopii hyvin aloittelevillekin ompelijoille. Mekossa ei ole vetoketjua ja kaavanosiakin on hyvin rajallinen määrä. Mekon voi tehdä hihattomana tai hihallisena. Pakettiin kuulu myös hauska röyhelökauluksen kaava, jolla mekkoon saa 60-luvun tunnelmaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Itse olen ommellut tähän mennessä kolme mekkoa tällä kaavalla.

Yksinkertaisimmillaan mekko on ilman hihoja ja kauluksia. Kaavassa on muotolaskokset ainoastaan edessä rinnan kohdalla, joten mekko on hyvin suoralinjainen. Tällaisenaan se sopii erinomaisesti ohueksi hellemekoksi. Kankaana voi käyttää mitä tahansa melko ohutta puuvillaa.

Mekossa ei tosiaan ole napinläpiä tai vetoketjua. Takana on niskassa lyhyt halkio, joka suljetaan napilla ja pienellä nappilenkillä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lisäämällä mekkoon hihat, muuttuu se heti talvikäyttöön sopivaksi. Kun puuvillakankaan vaihtaa vielä hieman juhlavampaan – esimerkiksi tässä mekossa käyttämääni kreppikankaaseen – saa aikaan erinomaisen yksinkertaisen juhlamekon. Suoralinjaista mekkoa voi käyttää sellaisenaan tai sen voi asustaa vyöllä tai vaikkapa pitkällä helminauhalla.

Kankaan valinnassa tämä mekko on tosiaan melko joustava kunhan ei valitse kovin paksua tai muuten jäykkää kangasta. Esimerkiksi ohut puuvilla, kreppi ja viskoosi sopivat erinomaisesti. Kankaan ei tarvitse joustaa yhtään, joten siinä ei tarvitse olla mukana elastaania.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ultimate Shift Dress on yksinkertaisuudessaan erinomainen pohja muutoksille ja kaavoituskokeiluille. Viime talvena ompelin kesää ajatellen yksinkertaisen puuvillamekon, johon piirsin pienen kauluksen. Ompelin samasta kankaasta vielä helpon vyön, joka muuttaa heti mekon ilmeen aivan erilaiseksi.

Sew Over It -kaavoissa on yksityiskohtaiset ohjeet. Kaavat on painettu ohuelle kaavapaperille. Ne voi joko leikata irti tai jäljentää erikseen. Suosittelen katsomaan tarkasti mittataulukkoa oman koon valmitsemiseksi. Lisäksi kannattaa huomioida, että Ultimate Shift Dress on melko lyhyt mekko. Itselläni kaavan mukaan piirretty mekko jää reilusti polven yläpuolelle. Olenkin lisännyt kahdessa alemassa kuvassa näkyviin mekkoihin noin 10-15 cm lisää pituutta, jotta sain niistä polvipituisia.

Sew Over It -kaavoja voi tilata helposti esimerkiksi heidän omilta verkkosivuiltaan.

1 comment on “Sew Over It: Ultimate Shift Dress

  1. Paluuviite: Year of Dresses: Sew Over It Ultimate Shift Dress – Ompele Oma Onnesi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: