Kirja-arvostelut / Book reviews

Kuukauden ompelukirja: Mekkotehdas

”Äitien ja tyttöjen ompelukirjassa mekot, lavasteet ja tilpehöörit syntyvät kuin liukuhihnalta.”

Näin luvataan Kirsi Etulan ja Sunna Valkeapää-Ikolan Mekkotehdas-kirjan takakannessa. Mekkotehdas on visuaalisesti ihana kirja. En tiedä olenko ainoa, joka rakastaa vain selailla kauniita ompelukirjoja silloinkin, kun ei ole juuri sillä hetkellä aikeissa ommella niistä mitään. Mekkotehdas  sopii erinomaisesti muun muassa tällaiseen hyvän mielen selailuun.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kirsi Etula & Sunna Valkeapää-Ikola: Mekkotehdas

Mekkotehdas sisältää 11 lasten mekon kaavaa. Lisäksi yhdestä mekosta on mukana myös aikuisten koko. Mekot ovat pääosin yksinkertaisia, joten kirja sopii mielestäni hyvin myös aloitteleville ompelijoille. Kankaita vaihtelemalla mekot saa hyvin sopimaan niin arkeen kuin juhlaankin. Yksinkertaisimmat mallit jättävät mukavasti tilaa erilaisille yksityskohdille, kuten taskuille, applikoinneille tai vaikkapa ruseteille. Kirja tarjoaakin mukavasti ohjeita kaavojen muuntelemiseen. Toisaalta tilaa jää myös omalle luovuudelle.

Bonuksena kirjassa on ohjeita myös nukenvaatteisiin, leikkiruokiin, pieniin pussukoihin ja moniin muihin miniprojekteihin. Ne ilahduttavat varmasti monen ikäisiä tyttöjä ja poikiakin. Monipuolisuudessaan Mekkotehdas on siis lyömätön.

Kirjan mukana tulee kaksi kaava-arkkia, jotka on painettu kestävälle paperille. Kaavat on suhteellisen helppo jäljentää erilliselle kaavapaperille. Lastenvaatteissa yksittäiset kaavan kappaleet ovat ihastuttavan pieniä, joten jäljentäminen ei vaadi turhan suurta panostusta.

Uskon, että jokainen löytää kirjasta ainakin yhden itseä miellyttävän mekon kaavan. 11 mekon tyylit vaihtelevat sen verran, että ainakaan itseäni eivät ihan kaikki ihastuttaneet, mutta juuri tyylien ja projektien monipuolisuus onkin tämän kirjan voimavara.

0 comments on “Kuukauden ompelukirja: Mekkotehdas

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: