Ompeluprojektini / My sewing projects Year of Dresses 2018

Helmikuussa ommeltua 2018 / February makes 2018

Please find the English version below ↓

 

Helmikuu oli mekkojen vuoteni kuukausi. Ompelin kolme mekkoa, enkä sitten muuta.

IMG_0620Ensimmäisenä helmikuisena mekkona valmistui Vogue 2902. Tämä Voguen vintage-malliston kaava vaati paljon käsinompelua ja pieniä muokkauksia. Lopputulos on kuitenkin kaiken vaivan arvoinen. Mekko on selkeästi kesäinen, joten se joutuu odottamaan kaapissa vielä jonkin aikaa ennen kuin pääsee aktiiviseen käyttöön. Tämä ompeluprojekti oli kuitenkin mainio tilaisuus haastaa itseäni ja huomata kuinka paljon omat taitoni ovat vuosien varrella kehittyneet. Niin kaavaan tekemäni muokkaukset kuin käsinommeltu pääntiekin onnistuivat moitteettomasti.

Mekosta löytyy tarkempi kuvaus Mekkojen vuoden -kirjoituksestani.

IMG_0651Ikuisuustavoitteenani on ommella kangasvarastojani pienemmiksi. Alkuvuoden panostani tämän tavoitteen saavuttamiseksi ei voi kehua, mutta onnistuin sentään helmikuussa yhden ylijäämäpalan ompelemisessa kauniiksi mekoksi. McCall’s 7536 -mekkokaava vaatii yksinkertaisimmassa muodossaan sopivan vähän kangasta. Se on lisäksi yksinkertainen ommella. Niinpä päätin antaa kaavalle mahdollisuuden. Tämä kangas on yksi kaikkien aikojen suosikeistani. Ompelin siitä viime kesänä ihanan paitamekon. Olinkin nyt iloinen kun sain ommeltua yli jääneestä palasta vielä toisenkin mekon. Tästäkin mekosta löytyy tarkempi kuvaus pari viikkoa sitten julkaisemastani kirjoituksesta.

IMG_0650Helmikuun kolmantena mekkona valmistui ihana kukkamekko Sew Over It:n Elsie-mekon kaavalla. Kankaan puolesta tämä mekko ei juurikaan sovi vuodenaikaan – ainakaan tänä vuonna kun talvi kestää pitkään. Kenellekään ei kuitenkaan liene uutinen, että kukkamekot ovat mielestäni parhaita mekkoja. Tämän mekon ihanuus piilee sen kauniissa viimeistelyssä ja klassisissa linjoissa. Elsie ei ole monimutkainen ompeluprojekti, mutta se vaatii juuri sopivasti yksityiskohtiin paneutumista. Olen erityisen ihastunut tällaisiin kaavoihin, joista voi valmistaa vaatteita moniin eri tilaisuuksiin kangasvalinnasta riippuen.

Oletko jo lukenut Mekkojen vuoden -kirjoituksen Elsien osalta?

Mikäli helmikuu oli täysin mekkojen kuukausi niin maaliskuun alussa olen sentään saanut ommeltua hieman muutakin. Mutta niistä ompeluksista kuulette lisää myöhemmin.

****************************

February was a true ”year of dresses” month for me. I made three dresses – and nothing else.

IMG_0620My first February make was Vogue 2902. This Vogue Vintage line patter required quite a lot of hand sewing and small alterations. Nevertheless, the finished dress is well worth all the effort. This dress is clearly something suitable for summer. Meaning that it needs to wait its turn for some time now before I can start wearing it. What I liked most about this sewing project was the chance to challenge myself and see how much my sewing skills have developed during the years. The patterns alterations I made as well as the hand stitched neckline of this dress were extremely successful.

You can read more about this dress from my Year of Dresses post.

IMG_0651One of my continuously active goals is to sew my fabric stash. One can’t really say too many good things about the success during the beginning of this year. However, I did manage to sew a dress out of some left over fabric in February. McCall’s 7536 is a dress pattern that at its simplest form requires relatively small amounts of fabric. It is also a somewhat simple make. So I decided to give this pattern a chance. The fabric I used is one of my all time favorite fabrics. I used it to make a pretty shirt dress last summer. Needless to say that I was extremely happy to be able to make yet another dress with this fabric. I have written a more detailed post about this dress as well, if you are interested to learn more.

IMG_0650Third February dress was my lovely floral Sew Over It Elsie dress. My fabric of choice is not at all weather appropriate. This winter seems to be especially long one… But it should be no news that floral dresses are my favorite kind of dresses. The beauty of this dress is in its beautiful finishing as well as in its classic design lines. Elsie is not a complicated sewing project, but it requires just the right amount of concentration. I am a big fan of this kind of patterns that you can turn to so many different kind of dresses depending on your fabric choice.

Have you read my Year of Dresses story about Elsie?

If February was completely filled with dresses, at least in March I have managed to sew also something else than just dresses. But more about these sewing projects later.

0 comments on “Helmikuussa ommeltua 2018 / February makes 2018

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: