IMG_0623

Kaava / Pattern: Vogue 2902

Kangas / Fabric: keskipaksua puuvillaa / medium weight cotton

 

 

Please find the English version below ↓

 

Tämä Vogue-kaavojen vintage-malli kiinnitti huomioni kun näin siitä upean version ihan elävässä elämässä viime syksynä. Mekko on hyvin perinteinen ja koruton 1950-luvun hihaton mekko. Kaava sopii niin kesämekon kuin juhlamekonkin ompelemiseen. Itse päätin tehdä kesämekon, sillä halusin käyttää iloisen värikästä puuvillakangasta.

Jouduin tekemään kaavaan jonkin verran muutoksia, sillä olin epähuomiossa hankkinut varastooni liian pientä kokoa olevan kaavan. Onneksi mekko on sen verran yksinkertainen, että muutokset oli helppo tehdä.

Vaikka mekko on tosiaan malliltaan yksinkertainen, ompeluprosessiltaan se ei sitä ole. Aikakaudelleen uskollisesti, mekko vuoritetaan kokonaan. Mekon pääntietä reunustaa kontrastireunus, joka ommellaan kiinni mekon yläosaan täysin käsin. Koko pääntie on siis käsinommeltu. Mekon etuosan rinnan kohdalla olevat muotolaskokset jäävätkin kivasti reunuksen alle piiloon. Mekon sivusaumassa on vetoketju.

IMG_0620

Mikään pikainen ompeluprojekti ei siis ole kyseessä, mikäli tähän kaavaan innostuu tarttumaan. Kaava on kuitenkin ehdoton vintage-muodin ystävien kaavakokoelmaan. Kaksinkertainen täyskellohelma ei voi muuta kuin innostaa pyörähtelemään. Yksinkertainen yläosa keventää helman raskautta kivasti.

Käytin mekkoon keskipaksua puuvillaa. Vuorikankaana käytin hyvin ohutta puuvillaa. Puuvilla on mielestäni kaikkein miellyttävin materiaali kesämekon vuorissa. Tämä kaava kaipaa ehdottomasti kankaan, jossa on hieman rakennetta. Mekon yläosaa ei tueta luilla, joten kovin ohuesta kankaasta tehtynä se ei luultavasti näyttäisi toivotun ryhdikkäältä. Mikäli käyttäisin kaavaa juhlamekon ompelemiseen, päätyisin luultavasti tukemaan yläosan luunauhalla.

Kaiken vaivan ja pienten käsinompelupistojen jälkeen olen hyvin iloinen lopputuloksesta.

Tämä mekko oli oma panokseni #smyly2018-haasteeseen. Mikäli et ole vielä kuullut tästä ihanasta haasteesta, kannattaa kurkata pikaisesti Athina Kakoun blogista mistä haasteessa on kysymys. Athina on yksi haasteen kolmesta emännästä. Tämä on ehdottomasti yksi niistä haasteista, jotka tuovat ompeluharrastajat ympäri maailman yhteen parhaalla mahdollisella tavalla. Vielä ehdit itsekin osallistua!

****************************

This Vogue patterns’ vintage pattern caught my attention when I saw an amazing version of the dress in the real life last autumn. It is a very traditional and simple sleeveless 1950s dress. This pattern can be used to create either a stylish summer dress or a party dress. I decided to make a summer dress since I wanted to use this happy colorful cotton fabric.

I had to make some alterations to the pattern because I had by accident bought a too small size of the pattern. Luckily this dress has simple enough design to make the alterations quite easy to make.

Even if this dress has a simple design, the sewing process is not so simple. True to its era the dress is fully lined. Neckline is finished with a contrast piece that is hand stitched to the bodice. This means that the whole neckline is sewn by hand! Bust darts are nicely hidden under the contrast piece, which is a great design detail. The dress also has a side zipper.

IMG_0620

So this is no quick and easy sewing project. Nevertheless, I would say that this pattern is a must for everyone loving vintage fashion. Lined full circle skirt makes you want to dance around happily. And the simple bodice of the dress gives it some much needed balance.

I used medium weight cotton for my dress. And I lined the dress with very fine cotton batiste. Cotton is my favorite material for lining summer dresses. I would say that this dress needs fabric with some structure. There is no boning in the bodice so I fear it would not look good made with a very light weight fabric. If I were to make a party dress with this pattern, I would probably add boning to the bodice.

After all the effort and small handmade stitches, I am more than happy with my new dress.

This dress was my entry to the #smyly2018 challenge. If you have not heard about this lovely challenge yet, check Athina Kakou’s blog post explaining what it is all about. Athina is one of the hosts of this challenge. On my opinion this is one of those challenges that bring sewing community together in the most wonderful way. And there is still time to enter if you haven’t done so already!

 

Year of Dresses_banner_valkoinen_final

2 comments on “Year of Dresses: Vogue 2902

  1. On kyllä niin upea mekko taas kerran! Minä rakastan vintagevaatteita, erityisesti näitä 1950-luvun mekkoja, ja haluaisin oppia ompelemaan noin hyvin kuin sinäkin. ❤

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: