Ompeluvinkit / Sewing tips

Ompelun parhaat helmikuu 2018 / Best in sewing February 2018

Please find the English version below ↓

 

Ompelun parhaat -sarjassa paikan parrasvaloissa saa kunkin kuukauden parhaat uudet löydöt ja vanhat suosikit.

IMG_0601Inspiraatio

Helmikuun inspiraationa haluan mainita ihanan kirjan, jota selatessa ei voi olla löytämättä inspiraatiota – ainakaan mikäli on lainkaan kiinnostunut menneiden vuosikymmenten muodista. Blueprints of Fashion sisältää kuvia 1940-luvun ompelukaavoista. Ei siis muuta. Vain sivu sivun jälkeen ihania kuvia vanhoista kaavakuvituksista. Itseäni viehättää erityisesti – yllätys yllätys – kirjan mekko-osio. 1940-luku oli omalla tavallaan naisten pukeutumisen käännekohta ja vuosikymmeneen mahtuu hyvin monenlaisia vaatteita. Sota-ajan käytännöllisyydestä ja kangaspulasta siirryttiin hiljalleen lähemmäs 1950-luvun leveitä helmoja. Suosittelen ehdottomasti tutustumaan tähän kirjaan, mikäli kotiompelun historia lainkaan kiinnostaa.

IMG_0602Ompelutarvike

Ompelumittoja ja viivottimia löytyy ompelupöydältäni useampia. Tämä pieni mitta on kuitenkin noussut tässä kuussa suosikkieni joukkoon. Pienten tilkkutöiden lisäksi tämä on mainio apuväline saumanvarojen merkitsemisessä tai kaavojen muokkaamisessa. Laittoipa tämän mitan miten päin tahansa, siitä löytää aina etsimänsä mittayksikön. Eipä tästä oikein muuta voi sanoa kuin että tämä on tyypillinen ompelutarvike, jota ei tiedä tarvitsevansa ennen kuin se ilmestyy ompelupöydälle. Sen jälkeen siitä tuleekin helposti korvaamaton.

IMG_0543Ompelukone

Tässä kuussa en voi olla nostamatta ompelusuosikkeihini ihanaa ompelukonettani. Tämä Bernina tuli elämääni reilu vuosi sitten. Päivääkään ei ole kulunut, jolloin en olisi ollut onnellinen tästä ostoksesta. En ole vielä törmännyt sellaiseen ompeluprojektiin, jota en pystyisi tällä ompelukoneella toteuttamaan. Yksi parhaista asioista on koneen erinomainen led-valo, jota ei voi täysin arvostaa ennen kun on elänyt Suomen pimeät talvet. Ommelten määrä on koneessa todella suuri, mutta se ei suinkaan ole koneen paras puoli. Parasta on se kuinka hyvin kone ompelee paksutkin kohdat, kuinka erinomaiset napinlävet se ompelee ja kuinka helppo sen asetuksia on muuttaa. Ompelukoneeni on ompelusuosikkini joka kuukausi, mutta viime kuussa olleen vuoipäivän kunniaksi se saa paikkansa ihan virallisessa listauksessa.

****************************

Best in sewing is a series where each month I will talk about my best new findings and old favorites.

IMG_0601Inspiration

As my February inspiration I want to mention a lovely book that will for sure offer you a lot inspiration – at least if you are at all interested in vintage fashion. Blueprints of Fashion includes pictures of 1940s home sewing patterns. That’s it. Just many many pages of lovely pictures of old sewing pattern covers. For me the best part is – surprise surprise – the dress section of the book. I think 1040s was in its own way a turning point in women’s fashion. That time when there was fist the war time practicality and little by little fashion turned towards the glamorous full skirts of the 1950s. I would warmly recommend this book to anyone interested in the history of home sewing.

IMG_0602Sewing tool

I have several measuring tools on my sewing table. However, this small sewing measuring tool has this month found its way among my sewing favorites. It is amazing when working on small patchwork projects. But it is also amazing help when marking seam allowances or altering sewing patterns. No matter what way you place it on the sewing project, you will always find the measurement you are looking for. I think this is one of those sewing tools you have no idea you would ever need – until it finds its way to your sewing table. After which it will very easily become your trusted sewing friend.

IMG_0543Sewing machine

It is impossible for me to not give my sewing machine a place in my sewing favorites this month. This Bernina came into my life a little over one year ago. Not a day has gone by when I had not been extremely happy with my purchase. I have yet to meet the sewing project I can’t make come true with this sewing machine. One of the best things in this machine is its amazing led light. You can’t truly appreciate it if you haven’t experienced the long and dark winter we have here in Finland. This sewing machine has an impressive amount of different stitches. However, that is not the best thing in it. What makes this machine so special is how it sews over even the thickest seams, how beautiful button holes it makes and how easy it is to use. This sewing machine is my sewing favorite every single month but this month it deserves its place in this official list.

0 comments on “Ompelun parhaat helmikuu 2018 / Best in sewing February 2018

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: