Ompeluprojektini / My sewing projects

Tammikuussa ommeltua 2018 / January makes 2018

Please find the English version below ↓

 

Tammikussa alkoi mekkojen vuoteni. Niinpä tammikuun ompelulistalla oli kaksi mekkoa. Niiden lisäksi päätin vihdoin ommella myös pitkään vuoroaan odottaneen nopeamman projektin.

IMG_0520Vuoden ensimmäinen ompeluprojektini oli Simplicity 1418 -mekko. Mekko jatkoi perinnettäni, jonka mukaan aloitan vuoden aina kesämekkoprojektilla. Olin odottanut tämän kaavan kokeilua jo pitkän aikaa. Ompeluprojektina mekko oli mielenkiintoinen ja palkitseva. Uuden kaavan kokeileminen saattaa olla joskus stressaavaa, mutta onneksi tämä mekkoprojekti ei sitä ollut. Sinivalkoinen puuvillamekko ei todellakaan sovi talvikäyttöön, mutta se odottaa nyt kevättä ja kesää, jolloin sille on varmasti paljon käyttöä.

Mikäli et ole vielä lukenut laajempaa juttuani tästä mekosta, löydät sen tästä.

IMG_0563Mekkojen vuosi jatkui toisella vuoroaan odottaneella mekkokaavalla. The Avid Seamstress A-line dress on yksinkertainen A-linjainen mekko, jonka voi ommella melkeinpä minkälaisesta kankaasta tahansa. Itse päätin piristää tammikuun pimeyttä pirteän pinkillä kankaalla. Yksivärisen kankaan seuraksi valitsin varastoistani kaunista kukallista vinokaitaletta, jota käytin helman ja hihansuiden viimeistelemiseen. Tämä mekko on yksinkertainen ommella ja se sopii monenlaisiin tilanteisiin. Olinkin iloinen päätöksestäni mahduttaa tämä projekti heti vuoden alkuun.

Tästäkin mekosta kirjoitin mekkojen vuoden osalta laajemman tekstin. Sen pääset lukemaan tästä.

IMG_0590Kahden mekon jälkeen kaipasin hieman vaihtelua. Olen kovasti yrittänyt ommella kangasvarastojani pienemmiksi. Kankaitteni joukossa on jo pitkään odottanut yksinkertainen tummansininen villakangas. Päätin nyt vihdoin ommella kankaasta jotakin. I Am Patterns:n Mimosa-poncho oli juuri sopiva kaava tälle kankaalle. Olen kaiken lisäksi jo pitkään haaveillut tummansinisestä viitasta, jonka voisi joko ottaa kylmänä talvipäivänä takin päälle tai käyttää sellaisenaan syksyisin ja keväisin. Mimosa on yksinkertainen ommeltava. Mikäli projektiin haluaa haastetta, se löytyy taskuista. Mutta taskut voi hyvin jättää poiskin, jolloin tämän viitan ompelee parissa tunnissa.

Tammikuun ompeluprojekteista löytyi siis niin kesän kuin talvenkin henkeä. Helmikuu on käynnistynyt vintagemekkojen ja käsinompelun siivittämänä. Luvassa on siis lisää mekkoja ja tarkkuutta vaativia ompeluprojekteja.

****************************

In January I started my year of dresses. This means that my January sewing list included two dresses. In addition to some pretty dresses I decided to also sew one quick project that has been waiting in my sewing list for quite some time.

IMG_0520My first sewing project of the year was this Simplicity 1418 dress. This dress continued the tradition that I always find myself sewing a summer dress in January. I had been waiting to sew this pattern for a long time. This was an interesting and rewarding sewing project. Sometimes trying out a new pattern might be stressful but luckily that was not the case with this dress. My blue and white cotton dress is not at all suitable for the winter weather we are experiencing at the moment, but it waits for spring and summer when I believe it will be worn a lot.

If you have not already read my longer post about this dress, you can find it here.

 

IMG_0563My year of dresses continued with another pattern that had been waiting for its turn. The Avid Seamstress A-line dress is a simple – and A-lined – dress that can be sewn with pretty much any fabric you can imagine. I decided to cheer up the dark January with this cheerful pink fabric. To go nicely with the solid fabric I chose a cute floral bias binding from my ribbon stash. I used the binding to finish hems. This dress is a simple make and it is suitable for many different occasions. Therefore I am very happy that I had the chance to include this pattern to my January sewing list.

I have written a longer post also about this dress. You can read it here.

 

IMG_0590After two lovely dress project I wanted to make something else. I have been trying hard to use up my fabric stash. This simple navy wool fabric has been in my stash for a long time. Finally I decided to sew something with it. Mimosa cape from I Am Patterns was the perfect fit for this fabric. Not to mention that I have been dreaming of a navy blue cape for a long time now. This is perfect layering piece on these cold winter days and a great substitute for jacket during autumn and spring months. Mimosa is a simple make. If you want to challenge yourself you can include welt pockets but you can just as well leave them out. Without pockets this could be made in couple of hours.

As you can see my January sewing projects had both summer and winter feel in them. My February has started with some vintage dresses and hand sewing. So you can expect to see some more dresses as well as some tricky details in the coming weeks.

2 comments on “Tammikuussa ommeltua 2018 / January makes 2018

  1. Kivoja ompeluita. Tykkään erityisesti tuosta kukkamekosta ja viitasta, ehkä siksi, että minulle on yhtäkkiä iskenyt jokin sininen kausi!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: