Kaava-arvostelut / Pattern reviews Year of Dresses 2018

Year of Dresses: The Avid Seamstress A-line dress

IMG_0269

Kaava / Pattern: The Avid Seamstress, A-line dress

Kangas / Fabric: keskipaksua puuvillaa / medium weight cotton

Please find the English version below ↓

The Avid Seamstress A-line dress ei ole kaavana ehkä saanut aivan ansaitsemaansa suosiota. Kaava on odottanut vuoroaan ompelupöydälläni viime syyskuusta lähtien. Nyt toteutin mekon piristävän pinkistä puuvillakankaasta.

IMG_0563

Kyseessä on yksinkertainen mekko. Mekon yläosassa on edessä sivusaumoista lähtevät muotolaskokset, ja takana kapeat vyötäröltä lähtevät muotolaskokset. Keskellä edessä on sauma sekä mekon yläosassa että helmassa. Hihat ulottuvat kyynärpäiden alaosaan ja ovat mukavan leveät. Nimensä mukaisesti mekossa on A-linjainen helma. Sivusaumoihin voi halutessaan lisätä taskut. Takana on piilovetoketju.

Ompeluprojektina mekko oli yksinkertainen toteuttaa. Korvasin pääntien alavarat vuorittamalla mekon yläosan. Mekko olisi varmasti onnistunut yhtä hyvin alavaroilla. Satun vain itse pitämään enemmän vuorista.

Yksinkertaisuudessaan tämä ompeluprojekti olisi saattanut olla jopa tylsä. Välillä kaipaa yksinkertaisia projekteja, mutta toisaalta on kiva myös haastaa itsensä. Koska valitsin kankaaksi yksivärisen puuvillakankaan, päätin piristää projektia viimeistelemällä hihansuut ja mekon helman kukallisella vinokaitaleella.

IMG_0556

Tämä piristävä yksityiskohta osoittautui hyväksi ratkaisuksi. Vinokaitale antaa mekolle persoonallisen ilmeen.

Juttelin syyskuussa kaavanvalmistajan edustajan kanssa ja he kehuivat tämän kaavan sopivan mille tahansa kankaalle. Käytin itse keskipaksua puuvillaa, ja se sopikin mekkoon hyvin. Tosin soisin tämän puuvillan olevan hieman vähemmän rypistyvää… Uskon, että mekko olisi upea myös silkistä tai taftista valmistettuna. Silloin kaava muuntuisi hienoksi juhlamekoksi.

Kaavassa on kaksi eri helmanpituutta. Itse valitsin tähän mekkoon sen lyhyemmän – yleisen mieltymykseni vastaisesti. Lyhyt helma toimii mekon mallissa mielestäni hyvin.

Tämä on toinen kokeilemani Avid Seamstress -kaava. Ensimmäinen oli heidän päivämekkokaavansa, josta kirjoittamani arvostelun voit lukea täältä. Kaavojen mitoituksen ehdoton hyvä puoli on niiden sopiminen pitkäselkäiselle ompelijalle. Joudun monissa kaavoissa laskemaan vyötäröä pari senttiä, mutta tässä mekossa se osuu oikealle kohdalle ilman muutoksia.

Mekon ompelu vei itseltäni monta päivää, mutta ei suinkaan yhtämittaista ompelua. Yksinkertaisuudestaan johtuen sanoisin tämän olevan normaalisti noin päivän ompeluprojekti.

The Avid Seamstress -kaavoihin voi tutustua enemmän heidän verkkosivuillaan.

****************************

The Avid Seamstress A-line dress might not have gotten quite the popularity it might deserve. This pattern has waited on my sewing table since last September. Now was the time to make this dress dream come true using this cheerful pink cotton.

IMG_0563

This is a simple dress. Dress bodice has both front and back darts. There is a seam in the middle of the dress – both in bodice and skirt. It has 2/3 sleeves that are wide enough to be very comfortable. As the name of the dress already says, this dress has a classic A-line skirt. If you like pockets, those can be inserted to side seams. There is an invisible zip at the back of the dress.

As as sewing project this was a simple one. I decided to replace neckline facings with lining the bodice. I do believe it would have turned out equally nice with facings. I just happen to prefer lined bodice.

Since it is a simple sewing project, it might have been even a little bit boring. There are times you really need a simple project and on other times you want to challenge your self. Since I decided to make my dress using a solid color cotton, I wanted to cheer it up by using a cute floral bias binding to finish the hem and sleeves.

IMG_0556

This cheerful detail turned out to be a good solution. I think the bias binding gives my dress some personality.

When I discussed with the Avid Seamstress representative in September, they said that this pattern was perfect for any fabric. I used medium weight cotton which was a good match to the pattern. I only wish this cotton would not be so keen on getting creases… However, I believe this dress would be just amazing sewn from silk of taffeta. Those kind of fabrics would turn this pattern into an amazing party dress.

The pattern includes two hem lengths. I chose the shorter one – against my usual preference. But I think this shorter hem works well in this style.

This was my second project using Avid Seamstress patterns. The first one was their day dress. The best thing about the sizing is how these patterns suite well for us with longer backs. Usually I have to add a couple of centimeters to the bodice length to get dresses fit me better. With this dress no such adjustment was needed.

This project took me many days, but not as continuous sewing. Since this is a simple dress project, I would say it can well be made in one day.

If you want to take a closer look at The Avid Seamstress’ sewing patterns, you can visit their website.

Year of Dresses_banner_valkoinen_final

2 comments on “Year of Dresses: The Avid Seamstress A-line dress

  1. Oih, miten ihana! Voi kun minäkin osaisin ommella noin kauniin mekon.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: