IMG_0659 2

Kaava / Pattern: McCall’s 7536

Kangas / Fabric: keskipaksua puuvillaa / medium weight cotton

 

 

Please find the English version below ↓

 

Käydessäni läpi kangasvarastojani, osui käteeni viime kesän paitamekkoprojektista jäänyt puolentoista metrin palanen kaunista puuvillakangasta. Kaavalaatikoita tutkiessani huomasin, että kangasta oli juuri riittävästi tähän McCall’s-kaavaan.

Kyseessä on yksinkertainen A-linjainen mekko. Yksinkertaisuudessaan se oli juuri täydellinen pari tälle kankaalle.

IMG_0651

Mekko oli nopea ommella. Jouduin tekemään hieman työtä istuvuuden kanssa, sillä olin kaikesta tarkkaavaisuudestani ja mittaamisestani huolimatta leikannut liian suuren koon. Sain mekon istumaan kuitenkin suhteellisen yksinkertaisilla muutoksilla, joiden tekeminen kannatti.

Tykkään kovasti tämän mekon mallista, vaikka se aluksi tuntuikin hieman yksinkertaiselta kaikkien monimutkaisten mekkoprojektieni keskellä. Venepääntie ja prinsessasaumat tuovat mekkoon klassista tyyliä.

Tätä mekkoa sovittaessa pääsin jo hieman kevättunnelmiin.

****************************

When I checked out my fabric stash one day, I noticed I had 1.5 meters of this lovely fabric that was left over from my shirt dress project last summer. I looked through my pattern stash and found out that there was just enough fabric for this lovely McCall’s pattern.

This is a simple A-line dress. I think it is exactly the simple design that makes this pattern the perfect pair for this fabric.

IMG_0651

This dress was a quick make. Even if I had to do some extra work to make the bodice fit me. Although I measured very carefully before cutting, I still managed to cut probably two sizes too big. However, I was able to make this dress fit with relatively simple alterations, which was great and well worth it.

I like the silhouette of this dress a lot. At first I thought it was perhaps too simple after all my more complicated projects. But the lovely boat neckline and princess seams give this dress a beautiful classic style.

When trying this dress on, I had a little bit of spring in my mind.

 

Year of Dresses_banner_valkoinen_final

1 comment on “Year of Dresses: McCall’s 7536

  1. Onpa ihana mekko, kaunis kuosi ja malli.

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: