Ompeluvinkit / Sewing tips

Miksi ommella itse yöpukuja? / Why sew your own nightwear?

Please find the English version below ↓

 

Uusia pyjama- ja yöpaitakaavoja ilmestyy markkinoille säännöllistä tahtia. Mutta miksi yöpukuja kannattaa ommella?

Valmisvaatteiden saatavuus on huono.
Jos olemme rehellisiä, joudumme myöntämään, että kivoja yöpukuja on todella vaikea löytää vaatekaupoista. Yöpuvut tuntuvat lähes aina olevan joko jäänteitä menneiltä vuosikymmeniltä (ei hyvässä) tai tehty huonoista materiaaleista.

Hyvä materiaali merkitsee paljon.
Tosiasia onkin, että yöpuvun tärkeimpiä ominaisuuksia on sen materiaali. Kukapa haluaisi hikoilla kesällä tai jäätyä talvella huonolaatuisissa tekokuituvaatteissa? Ompelemalla yöpuvut itse, voi käyttää niihin juuri omaa suosikkimateriaaliaan.

Olisiko tässä mahdollisuus käyttää kivoja värejä ja printtejä?
Mikäli jokin väri tai kuosi ei yksinkertaisesti vain sovi omaan päiväelämään, voi sitä hyvin käyttää yöpuvuissa. Kauneimmat yöpuvut syntyvätkin usein kivoista väriyhdistelmistä ja yksityiskohdista.

Osoita itsellesi arvostusta.
Vaikka nykykulttuuriin onkin hiipinyt tapa käyttää yöpukuna milloin mitäkin vanhaa paitaa, ei meidän tarvitse alistua siihen. Kivojen yöpukujen ompeleminen piristää mieltä ja tuo jokaiseen iltaan ja aamuun hiukan luksusta.

Mikäli et ole vielä uskaltautunut yöpukujen ompeluun, tässä vinkiksi pari omaa suosikkikaavaani:

****************************

New patterns for pajamas and night gown appear to the market regularly. But why would you like to sew your own nightwear?

Difficulty to find RTW nightwear
If we are honest, we need to admit that it is very difficult to find nice ready to wear nightwear. It seems that they are always from some past decade (not in a good way) or made out of horrible materials.

It’s all about good materials
The truth is that material is the number one thing in nightwear. Who would like to sweat during summer or freeze during winter months when wearing bad quality pajamas? When you make your own pajamas, you get to choose your favourite fabrics.

Chance to use cool colors and prints
If there is a lovely print or color that you simply can’t make to fit into your daywear, it might be just the thing for your nightwear. On my opinion, the most beautiful pajamas are often combination of pretty colors and details.

Self respect
Even if our modern day culture might encourage people to sleep in some old t-shirts or other kind of  ”past the best day” clothes, there is no reason we would need to accept it. Sewing pretty nightwear for yourself makes you happy and adds some much needed luxury into your evenings and mornings.

If you haven’t found the courage to sew nightwear yet, here are couple of my favourite patterns you might want to try:

0 comments on “Miksi ommella itse yöpukuja? / Why sew your own nightwear?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: