Kaava-arvostelut / Pattern reviews Year of Dresses 2018

Year of Dresses: Sew Over It Elsie Dress

Näyttökuva 2018-03-04 kello 17.29.58

Kaava / Pattern: Sew Over It: Elsie Dress

Kangas / Fabric: keskipaksua sekoitekangasta / medium weight blend

Please find the English version below ↓

Sew Over It:n Elsie-mekko jatkoi mekkojen vuottani helmikuun loppupuolella. Kyseessä on rakenteeltaan yksinkertainen, mutta lopputulokseltaan näyttävä mekko. Kangasta mekkoon uppoaa paljon eikä se laajan helmansa vuoksi välttämättä sovellu jokapäiväiseen käyttöön. Kaikesta huolimatta Elsie on kaunis ja palkitseva ompeluprojekti.

IMG_0650

Elsien yläosassa on prinsessaleikkaus, mikä helpottaa mekon hyvää istuvuutta. Kauniin muotoinen pääntie sopii varmasti monelle vartalotyypille. Se ei ole liian syvään uurrettu, joten sen puolesta mekko sopii moniin tilaisuuksiin.

Helmassa on syvät laskokset eli kangasta on paljon. Itse ompelen tällaiset helman lähes poikkeuksetta käsin, joten vietin mukavan tunnin pienten piilopistojen parissa.

Elsien ylöosa on vuoritettu. Kaava sisältää kaavat vuorikankaan leikkaamiseen ja alavaroihin. Mekossa onkin kauniin viimeistelty ilme kun vuori ommellaan huolellisesti kiinni alavaroihin.

IMG_0657

Sew Over It:n mitoitus sopii lähes täydellisesti omalle vartalolleni, joten en joutunut tekemään tähän kaavaan lainkaan muokkauksia. Kankaaksi valitsin hieman joustavan paksun sekoitekankaan, joka sopikin mekkoon täydellisesti. Elsie kannattaa ehdottomasti ommella hieman paksummasta kankaasta, jolloin laskokset pitävät kauniisti muotonsa.

Nyt vain odottamaan keväisiä juhlia, joihin tämä mekko on juuri omiaan.

****************************

Sew Over It Elsie Dress continued my Year of Dresses during the last weeks of February. This dress has a simple structure yet looks quite impressive when done. It requires lots of fabric and its wide hem might not make it the most practical dress for everyday wear. Nevertheless, Elsie is a beautiful and rewarding sewing project.

IMG_0650

The bodice of the dress has princess seams, which makes it easier to fit. Beautiful neckline looks great on many different body types. It is not cut too low. This makes Elsie a good dress for many different kind of occasions.

Elsie’s hem has deep pleats and lots of fabric. I sew this kind of hems almost always by hand. This means that I spent a nice hour with small invisible stitches.

The bodice of the dress is lined. The pattern includes separate pattern pieces for lining and facings. One of the best things about this dress is the lovely finished look it has once the lining it attached to the facing.

IMG_0657

Sew Over It patterns fit my body type almost perfectly, which means I didn’t need to make any changes to this pattern. I chose to make my Elsie dress out of a medium weight fabric with a little bit of stretch. This was the perfect fabric choice. I would recommend using this kind of medium weight fabric for this pattern. It helps the pleats look good.

Now I just have to wait for some nice spring time parties to wear my lovely Elsie dress.

4 comments on “Year of Dresses: Sew Over It Elsie Dress

  1. Aina vain kauniimpia mekkoja täällä blogissasi. 🙂

    Tykkää

  2. Tämä on kyllä ihana. Kangas sopii tosi upeasti mekkoon.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: