Kaava-arvostelut / Pattern reviews

Sew Over It: Chloe coat

Please find the English version below ↓

 

Chloe coat -kaava on osa Sew Over It:n takkien ompelun verkkokurssia. Käytyäni viime vuonna Grace dress -verkkokurssin, päätin kokeilla myös tätä takkien ompelemisen kurssia ja katsoa millaisia uusia oppeja siitä tarttuisi mukaan. Mitään ompeluelämääni mullistavaa uutta en oppinut, mutta sain muistutuksen monista yksityiskohdista. Takin ompelussa rauhallinen eteneminen ja ompelusta nauttiminen ovat avainasemassa.

Chloe on suoralinjainen takki, jossa ei ole juurikaan hankalia yksityiskohtia. Suuret paikkataskut antavat takkiin kivaa persoonallisuutta. Takkiin voi oman valintansa mukaan lisätä joko vetoketjun tai nepparit. Tai sitten sen voi jättää jakkumaisesti auki, kuten itse päätin tehdä.

IMG_0725 2

Kankaaksi valitsin jo viime kesänä ostamani kauniin takkikankaan. Koska tämän kankaan kude on melko harvaa, päätin käyttää vuorikankaana samaan sävymaailmaan kuuluvaa vuorikangasta. Hyvä tukikangas oli tässä takissa välttämätön, jotta helma pysyy muodossaan eikä lähde roikkumaan rumasti.

Hihojen istutus on usein yksi takin kriittisimmistä kohdista. Päätinkin käyttää siihen tällä kertaa vielä tavallista enemmän aikaa. Käytin myös valtavat määrät nuppineuloja. Tällaisessa harvaan kudotussa kankaassa hihat on toki helpompi istuttaa kuin esimerkiksi kovin jäykässä villakankaassa.

IMG_0702

Takin vuorittaminen on ollut itselleni yksi hankalimmista asioista opetella. Ensimmäisessä vuorittamassani takissa, vuori veti vähän joka suuntaan. Toisessa en saanut vuorin helmaa edes osumaan tasan takin helman kanssa. Uhreasti setvin tuolloinkin projektin jollain tapaa loppuun asti eikä ongelmakohtia huomannut silloin kun takki oli käytössä. Ohjeet vuorin ompelemiseen ja yhdistämiseen vaihtelevat paljon kaavasta riippuen. Siksi suosittelen olemaan antamatta periksi vaikka ompeluhistoriasta löytyisi monia ”epäonnistuneita” vuorikokeiluja. Kannattaa kokeilla eri kaavoja ja tekniikoita. Jossain kohtaa ompelumatkaa luultavasti löytää itselle parhaan tavan vuorittaa takki. Sew Over It lähestyy asiaa mielestäni erittäin hyvin aloittelijoille sopivalla tavalla, joka käydään verkkokurssissa läpi yksityiskohtaisesti. Ainakaan itselläni ei ollut tällä kertaa mitään ongelmia saada vuoria istumaan kauniisti takin sisälle.

IMG_0748

Kokonaisuudessaan verkkokurssi oli mielestäni käymisen arvoinen. Chloe on kaavana monipuolinen eli se sopii hyvin sekä kesäisiin että talvitakkeihin. Kaavaa on helppo muokata lyhemmäksi tai pidemmäksi. Itse tykkään uudesta kevättakistani paljon ja odottelen jo malttamattomana säiden lämpenemistä, jotta takki pääsee päivittäiseen käyttöön.

****************************

Chloe coat pattern is part of Sew Over It’s online class ”Intro to sewing coats”. After I tried their Grace dress online class last year, I decided to give this coat sewing class a try to see what new learnings it would bring. I can’t say I would have learned anything totally new but got still many good reminders of important details. In coat making, nothing is more important than taking your time and enjoying the process.

Chloe is a nice, simple coat with practically no tricky details. Big patch pockets give this coat some personality. Depending on your taste, you can add a zipper or snaps. Or you can just leave the coat open, which is what I decided to do.

IMG_0725 2

My fabric choice was this gorgeous coat fabric that I bought already last summer. Because it has quite a loose weave, I decided to use a lining fabric that is close to the same shade. Good interfacing is absolutely necessary for a successful coat making.

Setting the sleeves is often one of the most critical steps in coat making. Therefore I decided to dedicate it even more time than usually. I also used more pins than I dare say. This fabric made this sleeve step a little bit easier compared to tome heavy weight wools I have worked with before.

IMG_0702

For me, lining a coat has been one of the trickiest things to learn. When I made my first lined coat, the lining didn’t sit at all nicely inside the coat. In my second lined coat, I couldn’t even get the hems match. However, I did not give up. Even with those two sewing projects, I found my way around the problems. In the end no one could tell how badly the lining was made once I was wearing these coats. Instructions on sewing the lining and inserting it vary a lot depending on pattern. That is why my number one advice is not to give up even if lining a coat seems to be an impossible task. It is worth trying different patterns from different pattern companies. At some point you are likely to find a method that works best for you. Sew Over It has a very beginner friendly method, which is described in this online class in details. At least I had no problems with lining my Chloe coat.

IMG_0748

All in all, I think this online class was well worth the time. Chloe is a nice versatile pattern that would make lovely coats for all seasons. This is a simple pattern to alter to make it longer or shorted. I like my new spring coat a lot and can’t wait for warmer weather so that I can start wearing my Chloe coat.

1 comment on “Sew Over It: Chloe coat

  1. Paluuviite: Maaliskuussa ommeltua 2018 / March makes 2018 – Ompele Oma Onnesi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: