Ompeluprojektini / My sewing projects

Elokuussa ommeltua / August makes

Please find the English version below ↓

 

Elokuussa valmistui neljä ompeluprojektia.

Sew Over It - Pussy Bow Blouse - AutumnSyksyisten säiden myötä kaipasin vaatekaappiini syksyn väreihin sopivaa puseroa. Ei liene yllätys, että otin esille jälleen kerran yhden suosikkikaavoistani – Sew Over It:n Pussy bow blouse -kaavan. Tällä kertaa kokeilin tämän puseron tekemistä puuvillasta. Suosituksenahan on käyttää laskeutuvaa kangasta, joten halusin mielenkiinnosta nähdä kuinka puuvilla muuttaisi puseron ilmettä. Tykkään valmiista puserosta paljon. Puuvilla tuo siihen ryhdikkyyttä ja sopii hyvin syksyisiin päiviin. Tämä kaava on mitä mainioin silloin kun haluaa näyttävän lopputuloksen melko yksinkertaisella ompeluprosessilla.

IMG_2495Elokuun ykkösprojektinani oli Sew Over It:n Eve-mekko. Päätin ommella tämän mekon kauniista kukallisesta kreppikankaasta. Kreppi onkin juuri oikea materiaali tähän malliin. Huolimatta siitä, että eläväinen materiaali tuo aina oman pienen (tai suuremman) haasteensa ompeluprojektiin. Eve on näyttävyydestään huolimatta melko yksinkertainen ommeltava. Yksityiskohtia on toki paljon. Lisäksi on oltava tarkkana, ettei vinoon leikatut reunat veny ommeltaessa. Kyseessä on kuitenkin suhteellisen nopea ompeluprojekti.

Jos Even tyyppinen mekko kiinnostaa ja harkitset tätä ompeluprojektia niin kannattaa tutustua tästä projektista kirjoittamaani kaava-arvosteluun.

Sew Over It - Molly top - WhaleKoska joskus sitä vain kaipaa hauskaa ja rentoa paitaa, ompelin viikonloppujen iloksi paidan hauskasta valastrikoosta. Kaava on Molly-paita Sew Over It:n e-kirjasta. Pohdin pitkään mihin projektiin tämä hauska valastrikoo sopisi. Mekossa se olisi omaan tyyliini ollut liikaa, mutta halusin kuitenkin antaa sille selkeän roolin vaatteessa. Molly on sekä mekkona että paitana nopea ommeltava, varsinkin saumuria käyttäen. Aina välillä tekee hyvää tarttua yksinkertaiseen ja nopeaa projektiin. Trikooprojektissa istuvuudesta ei tarvitse niin paljoa huolehtia. Lisäksi tämä projekti muistutti jälleen kuinka mahtava kaava on kyseessä. Siitä inspiroituneena suunnittelen jo uusia Molly-mekkoja syksyn ja talven varalle.

IMG_0007Neljäntenä elokuisena projektina päätin vihdoin käyttää pienen ikuisuuden ajan varastoimani ruutukankaan. Tämä kangas on todellakin ollut kangasvarastossani monta vuotta. Olen aikoinaan ostanut jopa siihen sopivan vuorikankaan. Koska kyseessä on pehmeäpintainen puuvilla, en ole kuitenkaan voinut pitkiin aikoihin enää muistaa mitä projektia varten olen kankaan joskus ostanut. Nyt päätin ommella siitä viittamaisen jakun, joka sopii heitettäväksi melkein minkä tahansa asun päälle viileinä syysaamuina. Kaavana on Simplicity 1873. Lisäsin jakkuun nauhat, joilla sen voi sitoa edestä kiinni. On todella palkitsevaa kun saa käytettyä kauan odottaneet kankaat projektiin, josta tulee hyvä mieli joka aamu.

Elokuun loppupuolella ompeluvaihteeni pieneni huomattavasti. Monta projektia on suunnitteilla. Osa jopa valmiiksi leikattuina. Nähtäväksi jää mitä ompeluksia syyskuu tuokaan tullessaan.

****************************

August saw four finished sewing projects.

Sew Over It - Pussy Bow Blouse - AutumnAs the weather started to show signs of autumn, I felt my wardrobe needed a new autum coloured blouse. No surprise that I found myself – once more – using one of my favourite blouse patterns: Sew Over It Pussy bow blouse. This time, however, I tried using cotton. It is recommended to make this pattern using drapy fabrics. I wanted to see how cotton would change the overall look of the blouse. Needless to say that I like how it turned out. Cotton gives this blouse a crisp look and is the perfect material for autumn days. This is an excellent pattern when one wants to make something quite impressive looking with fairly simple sewing process.

IMG_2495My number one project in August was Sew Over It Eve dress. I decided to make this dress with beautiful floral crepe. Crepe seems to be just the right fabric for this pattern. Even though this kind of slippery and fine fabric brings its own challenges to sewing projects. Eve is a dress that looks quite impressive. However, the sewing process is not too difficult even though there are many details to master. One important thing is to make sure any bias cut edges don’t stretch while sewing. I was actually surprised how quickly my Eve came together. And I love this dress!

If you are interested to learn more about my Eve dress, please check my Eve pattern review.

IMG_0007Sometimes one just needs a fun and relaxed top. That is why I wanted to cheer up my weekends with a cute whale print Molly top. Molly is a quick make – both as a dress and a top. Especially when using an overlocker… And as we all know, sometimes it is good to make a simple and quick project. Jersey fabric means that there is much less fitting issues involved. This make reminded me once more of what an amazing pattern Molly is. I am now inspired to make (many) new Mollys before the winter season starts.

Last but not least I managed to finally use this brushed cotton that has been in my stash for ages. Many years ago I have even bought a matching lining fabric. However, for many years now I have had no idea what the original plan for this fabric was. Now I decided it was time to make something with it and not have it taking space in my fabric drawers any longer. I went for Simplicity 1873 jacket. It is a warm fabric, which makes this jacket perfect for chilly autumn mornings. There is nothing more rewarding than to use ”shopped ages ago” type of fabric to make something that makes you happy every morning.

End of August saw a significant slowing down when it comes to my sewing speed. But as always, I have many plans. Some projects have even been cut and waiting for that energized weekend. Remains to be seen what lovely sewing projects September will bring.

2 comments on “Elokuussa ommeltua / August makes

  1. Näissä töissä kyllä näyttää löytyneen juuri oikeat parit kaavasta ja kankaasta. Se on usein vaikeaa. Kauniita!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: