Kaava-arvostelut / Pattern reviews

Sew Over It: Eve dress

Please find the English version below ↓

 

FullSizeRender 32Kun Sew Over It julkaisi vihdoin Eve Dress -kaavan, Instagramin ompeluyhteisössä räjähti riemu valloilleen. Tätä oli odotettu pitkään. Mutta onko Eve maineensa veroinen?

Kaava on ulkoasultaan tuttua Sew Over It -tyyliä. Kaavakuoren sisällä on ohuelle kaavapaperille painetut kaavat sekä mustavalkoinen ohjevihkonen.

Sew Over It tarjoaa nykyään kiitettävästi ainakin pari muunnosversiota per kaava. Eve-mekossa tämä tarkoittaa mahdollisuutta tehdä mekko, jossa on perhoshihat ja epätasainen helma tai vaihtoehtoisesti tasainen helma ja vajaamittaiset suorat hihat. Tässä kaavassa vaihtoehdot tosiaan toimivat, sillä niillä saa luotua hyvin erinäköiset mekot.

IMG_2495Lähdin itse kokeilemaan epätasaista helmaa ja leveitä hihoja, koska tyyli vaikutti mielenkiintoiselta. Eve on tyyliltään joustamattomasta kankaasta tehtävä kietaisumekko.  Se ei siis vaadi vetoketjuja tai napinläpiä, mikä nopeuttaa ompeluprosessia aina melkoisesti. Sen sijaan Eve vaatii – varsinkin pidemmän helman versiossa – kohtuullisen määrän kangasta.

Ohjeiden seurattavuus ja ymmärrettävyys on hyvä. Jokainen ompeluvaihe käydään yksityiskohtaisesti läpi ja kuvat tukevat kirjallisia ohjeita hyvin. Eve on kokonaisuudessaan hyvin suoraviivainen ompeluprojekti. Erityistä huolellisuutta kannattaa kuitenkin käyttää yläosan etureunojen ompelemisessa. Kietaisuominaisuuden vuoksi reunat on leikattu viistoon, jolloin kangas venyy helposti pois muodostaan. Kaavan ohjeissa neuvotaan ompelemaan etureunaan venymätöntä tukinauhaa ennen reunan kääntämistä. Tämä toimi ainakin itselläni hyvin.

Haastetta Eve-mekon ompelemiseen tuo kuitenkin kangas. Laskeutuva kangas – kuten esimerkiksi kreppikankaat – toimivat mekossa parhaiten. Kuten kreppiä kokeilleet tietävät, varsinkin ohut kreppi voi olla melko eloisaa ommeltavaa. Sen vuoksi kaavaa ei suositella aivan aloitteleville ompelijoille. Sew Over It mainitsee kuitenkin sivuillaan, että edistyneen aloittelijan on mahdollista ommella Eve vaikkapa ohuesta, laskeutuvasta puuvillasta, jolloin ompeluprosessi helpottuu.

Kokonaisuudessaan Eve on mielestäni maineensa veroinen. Kaava on monikäyttöinen ja muunneltavissa kangasvalinnoilla ja elementtien erilaisella yhdistämisellä eri tyyleihin sopivaksi. Eve pääsee projektilistalleni varmasti vielä toisenkin kerran.

****************************

FullSizeRender 32When Sew Over It published the Eve Dress pattern, Instagram’s sewing community went crazy. And why not? We had all been waiting for this release. But is Eve really as great as its reputation?

The pattern packaging is in line with other Sew Over It patterns. The actual pattern pieces are printed on a sheer pattern paper and instructions are in a little booklet.

Sew Ove It’s patterns have these day usually at least a couple of different variations. In Eve dress this means statement sleeves vs. straight sleeves and straight hem vs. dipped hem. You can create varied versions with this elements.

IMG_2495I decided to make one with statement sleeves and dipped hem. I just found this style to be more interesting. Eve is a wrap dress made with woven fabric. This means no zippers or button holes! On the other hand, Eve requires quite a lot of fabric. But you can’t have all, right?

Instructions are easy to follow and understand. Step by step detailed instructions are supported by clear illustrations. Eve is pretty straight forward to sew. Only trickier part is the neckline that needs to be stabilized with stay tape to prevent any stretching. But if you take your time, you – and your Eve dress – will be fine. At least this worked with my dress and I had no problems with the neckline stretching in my finished garment.

The real challenge in Eve is the fabric. It works best with lightweight fabric with drape. But as we all know, crepe (and others) can be quite a challenging fabric to work with. That is why this pattern is not recommended to beginners. However, as Sew Over It kindly suggests, it is possible to use also lightweight cottons. This is a great alternative for those confident beginners who want to take their skills to a new level.

All in all, I think Eve is a great pattern. It can be made into so many different styles just by switching the elements and fabric choices. And I am sure to make another Eve.

0 comments on “Sew Over It: Eve dress

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: