Ompeluvinkit / Sewing tips

Tulevan syksyn ompelusuunnitelmat / Autumn sewing plans

Please find the English version below ↓

 

Elokuussa ompeluajatukseni kääntyvät usein jo syksyyn. Vaikka kesämekoista pidänkin, jostain syystä elokuussa erilaiset syksyiset kankaat ja vaatteet alkavat tuntua ihmeellisen kiehtovilta. Koska ompeluharrastuksen yksi sivutuote on jatkuvasti kasvava vaatevarasto – tästä lisää toisella kerralla – ajattelin tänä vuonna suunnitella syksyn ompeluprojekteja hieman edellisvuosia tarkemmin.

Lähtökohdaksi syysompeluiden suunnitelulle otin kaksi kysymystä:

  • Mitä tarvitsen?
  • Mitä haluan?

Mitä tarvitsen?

Tarvitsemisen lista ei ole tällä kertaa kovin pitkä. Lyhyesti sanottuna vaatekaapistani puuttuu kolme keskeistä vaatetta: Syksyyn ja kevääseen sopiva takki, vapaa-ajan hupparitakki sekä yksivärinen kynähame.

Mitä haluan?

Haluamisen lista onkin sitten pidempi. Ihania kaavoja tuntuu tulvivan kaikista kanavista. Järkevyyden ja ajankäytön vuoksi rajasin haluamislistankin kolmeen ompeluprojektiin: syksyinen viitta tai jakku, uusi aamutakki, kaksivärinen leveähelmainen mekko.

Mitä muita projekteja on tiedossa?

Koska olen tänä vuonna osallistunut erilaisiin ompeluhaasteisiin, nekin tuovat ompelupöydälleni muutaman projektin loppuvuoden aikana. SewMyStyle-haaste pitää sisällään vielä neljä projektia, joista en tosin aio toteuttaa kaikkia. Yksi mekko on tämän haasteen puitteissa kuitenkin ainakin tulossa. Make Nine -haaste puolestaan pitäisi vielä sisällään kolme projektia. Näistä yhden saan yhdistettyä ”mitä haluan” -listaan. Kaksi muuta pääsevät toteutukseen, jos aika vain riittää, mutta niiden suhteen olen valmis joustamaan. Sillä koskaan ei tiedä mitä mahtavia ompeluhaasteita syksy tuo tullessaan, ja Make Nine on onneksi vain itse itselleni asettama tavoite.

Toivon, että tällä suunnittelulla ompeluprojektini – ja ennen kaikkea kangashankintani – pysyvät järjestyksessä ja järkevissä mitoissa. Toisaalta… Joskus suunnitelmissa on parasta niistä poikkeaminen.

****************************

In August, I find often find myself making autumn sewing plans. I love pretty summer dresses but for some reason autumn clothes and fabrics start to feel fascinating when August begins. Because the side product of sewing is constantly growing wardrobe – more about this on another time – I thought it might be food to plan my sewing a bit more this autumn.

I started my planning with two questions:

  • What do I need?
  • What do I want?

What do I need?

My ”what do I need” list is not too long this time. My wardrobe is missing three stable pieces: a coat for autumn and spring months, a jersey hoodie jacket for free time activities and a basic pencil skirt.

What do I want?

This list is a bit longer. Beautiful patterns seem to appear all around me. To be sensible with my wardrobe and my time management, I decided to commit only to three projects: a new capelet or jacket, new dressing gown and a dress.

And other projects?

I have participated in many sewing challenges this year. Some of these challenges will bring me more sewing projects also during the autumn months. SewMyStyle has still four projects to go. However, I am not planning to make all of them. I believe there will however be one dress I want to make. Make Nine would still include three projects. One of them can be included into my ”what do I want” list. Two other ones I will make if I have time. However, I am ready to be flexible with this project. It is only a challenge I have set for my self so there shouldn’t be any pressures. And one never knows what new amazing sewing challenges autumn will bring.

I hope that hese plans help me to keep my sewing – and my fabric shopping – in reasonable level. But then on the other hand… Sometimes the best thing in planning is when nothing goes as planned.

0 comments on “Tulevan syksyn ompelusuunnitelmat / Autumn sewing plans

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: