Ompeluvinkit / Sewing tips

Miksi käyttää nuppineuloja?

Kangas on valmiiksi leikattu ja ompelukone odottaa valmiina. Millään ei malttaisi ommella äkkiä vielä yhtä saumaa. Tässä vaiheessa ei millään jaksaisi käyttää aikaa nuppineulojen asettelemiseen. Miksi nuppineulojen käyttäminen kuitenkin kannattaa?

Tarkkuutta kohdistuksiin
Neuloja asetellessa voi tarkistaa, että kaikki kohdistusmerkit kohtaavat ja että esimerkiksi vaivalla kohdistettu kuvio todellakin kohdistuu ommeltaessa.

Pieni aikalisä
Nuppineulat antavat pienen aikalisän ompeluun. Kun kappaleet neulaa kiinni toisiinsa, tulee automaattisesti tutkittua hieman tarkemmin mitä olikaan tekemässä.

Suorat saumat
Nuppineulojen avulla kankaan reunat saa paremmin kohtaamaan ja saumanvara on näin ollen helpompi pitää tasaisena. Tämä tarkoittaa suorempia saumoja ja tarkempaa lopputulosta.

Kohtaavat kulmat
Erityisesti ommeltaessa yhteen eri muotoisia paloja (esimerkiksi prinsessasauman tapauksessa) nuppineuloilla saa varmistettua, että kankaat kohtaavat vielä sauman lopussakin. Kangasta tulee syötettyä juuri oikea määrä. Sama pätee rypytyksissä. Nuppineulojen avulla voi taata tasaisen rypytyksen.

Iloa ompelupöydälle
Viimeisenä muttei vähäisempänä… Nuppineuloja on jos jonkin laisia. Eri väristen ja tyylisten nuppineulojen joukosta voi valita ne itselle eniten iloa tuottavat ja päästää nuppineulat näin tuottamaan iloa omalle ompelupöydälle.

 

0 comments on “Miksi käyttää nuppineuloja?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: