Ompeluvinkit / Sewing tips

Kuinka pitää ompelutila siistinä? / How to keep your sewing space tidy?

Please find the English version below ↓

 

Luova kaaos saattaa yllättää kenet tahansa. Eikä tilapäinen kaaos haittaakaan, jos inspiraation iskiessä saa ommeltua unelmien mekon. Varsinkin pienessä ompelutilassa, ja silloin kun ompelutila on keskellä muuta asuntoa, järjestys ja siisteys nousevat kuitenkin arvoonsa. Mutta kuinka pitää ompelutila siistinä?

Aloitus ja lopetus

Helpoiten siisteys säilyy kun jokaisen projektin aloittaa siististä tilasta ja sen lopettaa siistiin tilaan.

Järjestys

Kun kaikille ompelutarvikkeille ja kankaille on omat paikkansa, ne on helppo siivota ompeluprojektin päätyttyä pois pöydiltä.

Kaunis ompelutila

Oli kyseessä sitten keittiön pöytä tai erillinen ompelustudio, mitä kauniimpi tila on kyseessä sitä luultavammin sen haluaa pitää siistinä. Ompelutilan väreihin ja muuhun sisustukseen kannattaa siis panostaa. Varsinkin, kun siellä luultavasti viettää paljon aikaa.

Ompeluroskis

Ompelupöydällä kannattaa pitää pientä kippoa langanpätkiä ja muita pieniä roskia varten. Ompelupöydän vieressä tai alla puolestaan voi pitää suurempaa ompeluroskista. Kun kaikki ylimääräinen päätyy saman tien roskikseen, pysyy ompelupöytä automaattisesti siistimpänä.

Aika

Kiireessä kaaos pääsee valloilleen. Ompelulle kannattaa ottaa aikaa. Kyse ei ole vain valmiista lopputuloksesta, vaan itse prosessista.

Mitkä ovat omat parhaat vinkkisi siistiin ompelutilaan?

****************************

Creative chaos might happen to any of us. And there is nothing wrong with temporary chaos if it means that you get your dream dress sewn. But especially in a small sewing space, or when you sew in the middle of your home, organization and tidiness become valuable. But how to keep your sewing space tidy?

Beginning and end

Easiest way to keep the space clean is to start and end every single sewing project with a clean space.

Organization

When all sewing gadgets have their own spot it is easy to take everything to their own places after the project is finished.

Pretty sewing space

Wether you are sewing at the kitchen table or you have a dedicated sewing room, the prettier the space the more likely you are willing to keep it clean. So put every effort into decorating and choosing the colours. Even more so because you will likely spend quite a lot of time in that space.

Sewing bin

It is useful to keep a small bowl on the sewing table for threads and other small trash. And also a bigger bin close to the table for left over fabrics and other bigger stuff. When you clean as you sew, your space is more likely to be clean when you finish sewing.

Time

When time is short chaos takes place. Take time for your sewing. Sewing is not only about the end result but about the process.

What are your best tips for keeping the sewing space clean?

 

0 comments on “Kuinka pitää ompelutila siistinä? / How to keep your sewing space tidy?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: