Ompeluvinkit / Sewing tips

5 syytä ommella itselle takki / 5 reasons to sew a coat

Please find the English version below ↓

 

Syksyn lähestyessä on aika ottaa takki esille. Mikäli vaatekaapista ei vielä löydy kivaa takkia, vielä ehtii kuitenkin istua ompelukoneen ääreen tekemään sellaisen. Mutta miksi ommella itse, kun kaupoissa on tarjolla lukemattomia kivoja takkeja valmiina?

Persoonallisuus

Toisin kuin vaatekauppojen valikoima yrittää meille ajoittain kertoa, takin ei tarvitse olla tylsä. Pimeänä aamuna ei ole pakko sulautua töihin kiirehtivään massaan. Takissa saa näkyä oma persoona ja sen nähdessään saa tulla hyvälle mielelle.

Kehittyminen

Takin ompeleminen on projekti, jossa pääsee varmasti kehittämään omia ompelutaitojaan. Monien kivojen kaavojen joukosta löytyy varmasti sopivat niin aloittelijoille kuin edistyneemmillekin ompeluharrastajille. Räätälöinti, erilaiset tukikankaat, vetoketjut, napit… Valitse oma haastetasosi!

Hinta-laatu-suhde

Takit ovat varmasti kärkipäässä listattaessa vaatteita, joiden ompelu on taloudellisestikin katsottuna kannattavaa. Hyvän kankaan etsimiseen saattaa joutua käyttämään aikaa. Se saattaa myös maksaa melkoisesti enemmän kuin tavallinen mekkokangas. Kokonaishinta jää kuitenkin lähes aina matalammaksi kuin laadukkaan valmistakin.

Istuvuus

Hyvin istuvat vaatteet ovat ompeluharrastuksen paras sivutuote. Kun takki istuu täydellisesti hartioista, napit menevät kauniisti kiinni ja helma on juuri oikean mittainen, tietää omistavansa täydellisen takin.

Käytännöllisyys

Muutamia takkityyppejä lukuunottamatta, lähes kaikki takit on mahdollista ommella konepestäviksi. Enää ei tarvitse pelätä ihania vaaleita takkeja!

****************************

Autumn is almost here and soon it will be time start wearing coats again. If your wardrobe doesn’t already include a nice coat, no worries! There is still time to make one. But why sew it when there are so many nice RTW coats available in the stores?

Personality

Unlike all those RTW coats are trying to convince us, coats don’t have to be boring. On a dark autumn morning there is no need to wear something that helps you to fit into the darkness. Your coat is allowed to show your personality and you are allowed to smile every time you wear it.

Development

Sewing a coat is a project where almost every single home seamstress gets a chance to learn new skills. Among many lovely patterns, a beginner as well as a more advanced seamstress can find the perfect one. Tailoring, interfacings, zippers, buttons… Choose your own challenge!

Price vs quality

Coats are on the top of the list of clothes where you can save some money when sewing it yourself. It might take some time to find a good quality fabric on a reasonable price. And even then it might cost a lot more than some ordinary dress fabric. All in all the price will probably still be lower than the price for a similar good quality RTW coat.

Fit

Well fitting clothes are the best side product of the sewing hobby. When your coat fits perfectly around your shoulders, the buttons close nicely and the hem is just as you like it, you know you own the perfect coat.

Practicality

Almost all coats can be sewn to survive the washing machine. No more fear of those amazing fair colored coats!

0 comments on “5 syytä ommella itselle takki / 5 reasons to sew a coat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: