Ompeluprojektini / My sewing projects

Kesäinen pusero / New summer top

Please find the English version below ↓

Aina välillä tekee mieli palata jonkin vanhan suosikkikaavan pariin. Enkä nyt tarkoita luottokaavoja, jotka pyörivät ompelupöydällä vähän väliä. Tarkoitan sellaisia suosikkeja, joita ei ole ommellut vuosiin.

Ompelin itselleni uuden kesäisen puseron käyttäen yksinkertaista puserokaavaa kirjasta Gertie’s new book for better sewing.

Pusero ommellaan kaikessa yksinkertaisuudessaan kahdesta kappaleesta. Siinä on käytännölliset muotolaskokset ja sivuvetoketju. Pääntie ja kädentiet käännetään, joten kaava ei sisällä edes erillisiä alavaroja.

Ihastuin tähän kaavaan alunperin juuri sen yksinkertaisuuden vuoksi. Lisäksi puseron muotolaskokset tekevät siitä täydellisen hameiden kanssa käytettäväksi.

Ompelin puseron hyvin ohuesta puuvillakankaasta. Koska tämä ihanan kesäinen kukkakangas olisi yksinään ollut turhan läpinäkyvä, vuoritin sekä etu- että takakappaleen erikseen vielä valkoisella puuvillalla. Tämä tietenkin vie puserosta hieman sen keveyttä ja ilmavuutta. Toisaalta kaksinkertainen kangas tuo mukavasti ryhtiä. Vuorittamisen suurena etuna on myös käsinommeltujen viimeistelypistojen näkymättömyys. Sain ommeltua kaikki käänteet siten, että ommel kiinnittyy vain vuorikankaaseen. Tästä johtuen pääntie on kauniin sileä ilman minkäänlaisia pieniä piilopistoja.

En ole ommellut puseroa tällä kaavalla muistaakseni viiteen vuoteen. Kaava oli kyllä häilynyt muistissani aina silloin tällöin. Vasta tämän ihanan kankaan näkeminen sai minut kuitenkin tarttumaan kaavaan uudestaan. Joskus sitä vain tietää, että tietty kangas on tarkoitettu yhdistettäväksi juuri tiettyyn kaavaan.

****************************

Every now and then I want to get back to those old favourite sewing patterns. And I don’t now mean those all time favorites that can be found at the sewing table pretty much all the time. I mean those patterns that haven’t been sewn for years.

My latest make is a new summer blouse. This is one of the patterns included in Gertie’s book for better sewing.

In all its simplicity, this blouse is sewn of only two pattern pieces. It has very practical darts and a side zipper. Neckline and armholes are simply turned under, which means that there aren’t even separate facing pieces.

It was this simplicity that first made me love this pattern. And of course the darts on the waist make it a perfect match for skirts.

I made this blouse using a very light weight cotton fabric. Since this lovely floral fabric would have been way too sheer for my taste, I underlined both pieces with white cotton. This detail of course takes away of the lightness of the garment. On the other hand, I think it doesn’t suffer from having little bit more structure. One great benefit of underlining is that I was able to make all the finishing stitches completely invisible from the outside. My hand stitching only catches the interlining fabric. This gives the neckline a wonderfully neat finishing.

I believe it has been five years since I last made a blouse using this pattern. I have had the pattern in my mind every now and then. But it wasn’t until I saw this lovely fabric that I took the pattern once more on my sewing table. Sometimes you just know that a certain fabric is meant to be combined with a certain pattern.

0 comments on “Kesäinen pusero / New summer top

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: