Ompeluvinkit / Sewing tips

Ompeluinspiraatiota kesään / Sewing inspiration for summer

Please find the English version below ↓

Kesä tuntuu jo nurkan takana. Joillakin ompeluharrastajilla kesän ompelusuunnitelmat ovat ehkä jo valmiina. Joillakin suunnitelmat ovat vasta inspiraatiovaiheessa.

Mikäli kuulut jälkimmäiseen ryhmään, tässä viisi vinkkiäni kesän ompeluinspiraation löytämiseen.

 1. Uudet kaavat
  Uusia kaavoja ilmestyy nykyään niin paljon, että ainakaan itse en millään enää pysy perässä millaisia luomuksia kukakin suunnittelija on iloksemme kehitellyt. Nyt onkin hyvä aika viettää hieman aikaa selaillen omien suosikkisuunnttelijoiden viimeisimmät kaavat. Ehkä sieltä löytyy uusi suosikki kesän ompelulistalle.
 2. Me Made May
  Toukokuun some-haaste on käynnissä vielä pari viikkoa. #memademay2019 tarjoaa paljon kesäistä inspiraatiota Instagramissa.
 3. Vaatekaapin kevätsiivous
  Omasta vaatekaapista tekee yleensä parhaat löydöt. Kevät on hyvä aika käydä vaatekaappi läpi ja muistuttaa itseään mitkä olivat omia suosikkivaatteita viime kesänä. Vaatteiden järjestely antaa muutenkin aina paljon energiaa, joten suosittelen sitä lämpimästi.
 4. Hyllyssä pölyttyvät ompelukirjat ja -lehdet
  Oletko kerännyt vuosien varrella kunnioitettavan kokoelman ompelukirjoja tai ompelulehtiä? Milloin viimeksi selailit niitä? Ja jos omasta hyllystä ei tällaisia kokoelmia löydy, kannattaa tehdä retki kirjastoon. Monet kaavat eivät suinkaan vanhene hetkessä. Ne vain unohtuvat
 5. Kankaat: niin uudet kuin vanhatkin
  Kesäkankaat houkuttelevat aina talven jälkeen ompelemaan. Jos kangasvarastoa käytännössä ole lainkaan, nyt on loistava aika lähteä inspiroitumaan kangaskauppoihin. Mutta kannattaa jälleen kerran muistaa ne omassa kaapissa vuoroaan odottavatkin kankaat. Haasta itsesi tyhjentämään yksi kangaslaatikko syksyyn mennessä!

Iloisia ompeluhetkiä!

****************************

We can already feel summer around the corner. Many sewers might already have their summer sewing plans in place. Some of us are still waiting for inspiration.

If you are one in the latter group, here are my top 5 tips for summer sewing inspiration.

 1. New sewing patterns
  New patterns are released so much these days that at least I find it impossible to keep up. Now is the perfect time to take an hour or two and check out your favourite pattern designers’ latest creations. Perhaps you will find your new favourite that you can add to your summer sewing list.
 2. Me Made May
  This great challenge will run in social media still for a couple of weeks. #memademay2019 in Instagram is filled with amazing sewing inspiration.
 3. Wardrobe spring cleaning
  The best place to find amazing clothes is often your own wardrobe. At least if you are a sewer. Spring is a good time to organize that wardrobe and remember which where your favourite clothes last summer.
 4. All those sewing books and magazines gathering dust
  Have you collected a nice amount of sewing books and magazines during the years? When was the last time you read them? And if you don’t have a sewing book collection of your own, take a nice day trip to your local library. Many sewing patterns are by no means outdated. They are just forgotten.
 5. Fabric: the old and the new
  Summer fabrics are always calling for us sewers after the long winter. If you don’t have a fabric stash, now is a good time to visit a fabric store for some summer inspiration. But once again it is good to keep in mind what you have already. Why not challenge yourself to empty one fabric drawer by the autumn!

Happy sewing!

0 comments on “Ompeluinspiraatiota kesään / Sewing inspiration for summer

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: