Ompeluvinkit / Sewing tips

Yksi vai monta ompeluprojektia? / One or many sewing projects?

Please find the English version below ↓

Ompeluharrastajia lienee kahta eri leiriä. On niitä, joilla on aina vain yksi keskeneräinen ompeluprojekti kerrallaan. Ja toisaalta on myös niitä, joilla keskeneräisiä projekteja on aina monta, ja ne etenevät eri tahtia.

Olen itse hieman kumpaakin joukkoa. Yleensä minulla on vain yksi ompeluprojekti kerrallaan. Pyrin aloittamaan ompeluksen ja ompelemaan sen loppuun ennen uuden ompeluprojektin aloittamista. Tästä on se hyöty, ettei keskeneräisiä projekteja kerry odottamaan inspiraation iskemistä uudelleen.

Aikaisemmin keskeneräisten ompeluprojektieni kokoelma oli huomattavasti nykyistä suurempi. Silloin nämä keskeneräiset projektit eivät kuitenkaan olleet aktiivisessa odotuksessa, vaan enemmänkin hyljättyinä keskeneräisten ompelusten laatikossa.

Nykyään pyrin välttämään minkään ompeluprojektin päätymistä keskeneräisten laatikkoon. Itse asiassa minulla ei enää ole keskeneräisten laatikkoa. Nimittäin, kun sinne kerran päätyy, sieltä on vaikea päästä pois.

Itseäni inspiroi eniten ommella yhtä ihanaa ompelusta kerrallaan. Ompelemisessa minua kiehtoo nimenomaan ompeluprosessi – ihania vaatteita syntyy vain tämän prosessin lopputuotteena.

Toisaalta tiedän, että monet haluavat ommella fiiliksen mukaan sitä mitä milloinkin tekee mieli ommella. Ja tällöin keskeneräisiä omepeluprojekteja voi olla hyvinkin suuri määrä samaan aikaan.

Kumpaan ryhmään kuulut itse?

****************************

There are two types of sewers. There are those who want to have just one sewing project at the time. And then there are those who have many unfinished objects that proceed in their own schedule.

I am somewhere in-between. Usually I only have one ongoing sewing project. I try to start my sewing project and finish it before I start another one. This prevents those unfinished projects piling up and waiting for inspiration.

Previously I used to have a much larger collection of unfinished objects. At that time I have to admit that those unfinished sewing projects were not in an active state. They were just stocked away to my UFO drawer.

These days I try to avoid sending any more sewing projects into the UFO drawer. In fact I no longer have an UFO drawer. Because once a project ended up there, it was nearly impossible for it to ever get out.

For me, the most inspiring thing is to work on one sewing project at time. I love the sewing process it self. Pretty clothes are just an outcome of this process.

On the other hand, I know that there are people who want to sew whatever they feel inspired to sew and this can change from one day to another. This being the case, there might be multiple unfinished sewing projects at the same time.

Which kind of sewer are you?

0 comments on “Yksi vai monta ompeluprojektia? / One or many sewing projects?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: