Ompeluvinkit / Sewing tips

Pohdintoja realistisesta ompelulistasta / Thoughts about a realistic sewing list

Please find the English version below ↓

Oletko pysähtynyt pohtimaan ompelulistasi realistisuutta?

Oma ompelulistani koostuu kaikista niistä ompeluprojekteista, jotka todella toivon (tai olen ainakin joskus toivonut) saavani toteutettua. Joillekin ompeluksille on tietty takaraja, mutta valtaosa listalla olevista ompeluprojekteista ei ole millään tavoin aikaan sidottuja.

Pysähdyin pohtimaan oman ompelulistani realistisuutta käydessäni jälleen eräänä päivänä läpi kangasvarastojani. Koska lisään ompelulistaani jatkuvasti uusia ompeluprojekteja, ei ole realistista että saisin koskaan kaikkea ommeltua.

Miksi listan sitten pitäisi olla realistinen?

Epärealistinen ompelulista saattaa aiheuttaa ylimääräistä ja täysin turhaa stressiä. Itseäni ainakin surettaa, etten vain millään ehdi ommella kaikkea listaltani, vaikka kuinka yrittäisin. Aika ja muut resurssit ovat rajallisia. Uskon, että ainakin itseäni hyödyttäisi sovittaa ompelulistani näiden resurssien mukaiseksi.

Olen pitkän aikaa ylläpitänyt sähköistä ompelulistaa, jossa siirrän listan kärkeen aina kulloinkin eniten innostavan ompeluprojektin. Tästä on kuitenkin seurannut se, että muutama ompeluprojekti on joutunut olemaan listan pohjalla vaikka kuinka pitkään. Entä jos vain siivoaisin listan ja poistaisin nuo projektiraasut koko listalta? Eikö se olisi helpotus sekä niille että minulle?

Ehkäpä ompelulistasta ei teekään epärealistista projektien määrä, vaan niiden innostavuus. Ja ehkäpä tämä lista on sellainen, jonka kaikkien kohtien ei tarvitsekaan tulla suoritetuiksi. Näkisin, että ainakin itselläni on ompelulistan kevätsiivouksen aika.

Millainen oma ompelulistasi on?

****************************

Have you stopped to think how realistic your sewing list is?

My own sewing list consists of all the sewing projects that I really would like to (or at least at one have liked to) finish. Some of these projects have a set deadline but most of them are not time critical.

I stopped to think my sewing list while going through my fabric stash the other day. Since I am constantly adding things to my sewing list, it is very unlikely that I would ever be able to complete everything on my list.

But why should this list be realistic?

I believe that an unrealistic sewing list might cause unnecessary stress. As for me, I feel rather sad to know that I will never be able to complete everything on my sewing list. I have a limited amount of time and other resources. This is why I believe I would benefit of a little bit more realistic sewing list.

For a longer time now, I have maintained an electronic sewing list where I have been changing the order of projects based on the amount of inspiration I have had. This has been fun but has resulted to few projects which have been on the bottom of the list for way too long. What if I would just clean this list and delete those poor projects? Would it not be a great thing both for them and me?

Perhaps the thing that makes a sewing list unrealistic is not the amount of projects but the inspiration related to each project. And perhaps this is one of those lists that is not meant to ever be completed. But I believe that it is a high time to spring clean my sewing list.

What is your sewing list like?

0 comments on “Pohdintoja realistisesta ompelulistasta / Thoughts about a realistic sewing list

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: