Kaava-arvostelut / Pattern reviews Ompeluprojektini / My sewing projects

Yksi kaava, kolme ilmettä / One pattern, three looks: SOI Coco

Please find the English version below ↓

Sew Over It:n Coco on eniten käyttämäni jakkukaava. Yksinkertaisuudessaan tämä kaava muuntuu nimittäin moneksi. Tänään onkin vuorossa ”yksi kaava, kolme ilmettä”.

Ensimmäisen Coco-jakkuni ompelin takkiprojektin ylijäämäkankaasta. Vuorikankaana käytin puolestaan eräästä mekkoprojektista yli jäänyttä kreppiä. Tällaisesta paksummasta villakankaasta ommeltuna jakku on yllättävän lämmin. Se sopii mainiosti niin mekkojen kuin housujenkin kanssa käytettäväksi. Villakankainen Coco-jakkuni on ollut kovassa käytössä.

Aina joskus on tarvetta mustalle perusjakulle. Tämän jakun ompelin ohuesta pukuvillasta. Sain jakkuun ryhtiä käyttämällä kunnollista tukikangasta. En yleensä olen mustan jakun suurin ystävä, joten piristin yleisilmettä vuorittamalla jakun pilkullisella vuorikankaalla. Niin tylsä kuin musta perusjakku mielestäni onkin, tällä kaavalla sain jakusta kuitenkin omaan tyyliini sopivan.

Coco on vuoritettu jakku, mutta itse päätin tehdä siitä viime vuonna myös vuorittoman version. Piirsin kaavaan alavarat ja ompelin kokonaisuuden pirteästä vaaleanpunaisesta puuvillasta. Viimeistelin alavarat kukallisella vinokaitaleella ja lisäsin hihoihin leveät käänteet. Tämä rennompi Coco on mainio kevät- ja kesäjakku silloin kun haluaa pukeutua hieman rennommin.

Kaapistani löytyy näiden lisäksi vielä neljäskin Coco-jakku. Seuraavan version aion ommella kauniista Libertyn vakosametista. Tällaiset todella monikäyttöiset kaavat ovat loistavia.

****************************

Sew Over It Coco is the most used jacket pattern in my pattern stash. It is a simple pattern but it can be turned into so many different kinds of jacket. Today I will show you ”one pattern, three looks”.

I made my first Coco jacket using some left over wool from a coat project. And for the lining I used this beautiful floral crepe that was also a left over from another sewing project. Made out of a warm wool fabric, this jacket is surprisingly warm. It looks really nice with both dresses and trousers. That is why I have been using this one a lot.

Every now and then there is a need to wear a basic black jacket. I made this version out of a light weight wool fabric. To give it some structure I used good interfacing. Black jackets are not normally my thing, so I made this one a little bit more of my style by lining it with a cute polka dot lining fabric.

Coco is originally meant to be a lined jacket. But last year I decided to make an unlined one. I drafted simple facings and made my jacket out of this cheerful pink cotton. To give my jacket some personality, I used the prettiest floral bias binding to finish the facings. I also added cuffs to the sleeves. This more relaxed version of Coco is a great summer and spring jacket for those more relaxed outfits.

I have also a fourth Coco in my wardrobe. And my next Coco I am planning to make out of the most beautiful Liberty needle cord. Don’t you just love these kinds of versatile patterns?

1 comment on “Yksi kaava, kolme ilmettä / One pattern, three looks: SOI Coco

  1. Ilmeisesti tämä istuu hyvin. Tällainen perusmalli olisi hyvä löytää. Tosi mukavan näköisiä jakkuja.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: