Ompeluvinkit / Sewing tips

Ompelupäiväkirjat 3/19: Takin ompelu on uurastusta / Sewing diaries 3/19: Sewing a coat takes some real effort

Please find the English version below ↓

Seuraavan kerran kun joku tuttavapiirissäni pohtii miksi hyvät takit maksavat niin paljon, kehotan heitä kokeilemaan takin ompelemista itse. Kokemuksesta voin sanoa, että hyvin tehty takki ei nimittäin synny hetkessä eikä ilman kovaa työtä.

Takin ompelu on palkitsevaa puuhaa. Kyseessä ei kuitenkaan ole ompeluprojekti, johon kannattaa tarttua väsyneenä tai kovan paineen alla.

Villakankaan ja kaikkien muiden kangaskerrosten työstäminen vaatii energiaa ja voimia. Varsinkin siinä vaiheessa kun takki alkaa olla enemmän tai vähemmän kasassa, ompeluksen työstäminen ei ole enää aivan yksinkertaista. Ensiksikin takki alkaa jossain välissä painaa melkoisesti. Lisäksin sen prässääminen ja kääntäminen ompelukoneen paininjalan alla alkaa käydä työstä.

Takkini on edistynyt erinomaisesti. Uskoisin, että saan sen nappeja vaille valmiiksi tämän viikon aikana. Olen kokenut lukuisia riemun hetkiä tämän ompeluprojektin parissa. Mikä mahtava tunne onkaan kun saa viimein ommella takin vuorin kiinni ja huomaa saumojen kohtaavan moitteettomasti!

Tämä ompeluprojekti on yksi niistä, joiden samaan aikaan toivoisi valmistuvan pian ja kuitenkin kestävän ikuisesti. Mutta yksi asia on varma: Tästä tulee yksi ihanimmista takeista, joita minulla on koskaan ollut.

****************************

Next time I hear someone wondering why good quality coats are so expensive, I will encourage them to try themselves what it is like to sew a coat. From my own experience I can tell that sewing a good quality coat is not one of the more simple sewing projects.

Coat sewing is extremely rewarding. But it is not a sewing project one should start when being tired or under a lot of pressure.

Working with a thick wool fabric – and all other fabric layers – requires energy and strength. Especially at that stage when the coat is coming together, it is no longer easy to work with all the fabric layers. The first challenge is the pure weight of the project. In addition to this it will be increasingly difficult to press all the seams and sew through all layers.

I would say that I have made excellent progress on my coat. And I believe I will be able to finish it during this week – except for buttons which I need to order online. I have experienced so many joyful moments while sewing this coat. There is nothing better than finally combining the shell and lining and seeing how perfectly all the seams match!

This is one of those sewing projects that one wants to finish soon but at the same time one hopes it would last for ever. But one thing is certain: This will be one of the prettiest coats I have ever owned.

0 comments on “Ompelupäiväkirjat 3/19: Takin ompelu on uurastusta / Sewing diaries 3/19: Sewing a coat takes some real effort

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: