Ompeluvinkit / Sewing tips

Ompelupäiväkirjat 1/19: Takkiprojekti alkaa / Sewing diaries 1/19: Project winter coat begins

Please find the English version below ↓

Uuden talvitakin ompelu on jo pahasti myöhässä. Itse asiassa minun piti saada takki valmiiksi jo ennen joulua, mutta pääsen vasta nyt aloittamaan tätä projektia. Onneksi aina tulee uusia talvia eikä tämäkään näytä ihan vielä loppuvan.

Olen haaveillut uudesta punaisesta talvitakista vuosia – aina siitä lähtien kun edellinen omatekemäni punainen talvitakki tuli tiensä päähän. Mutta uskokaa tai älkää, punaisen villakankaan löytäminen oli yllättävän vaikeaa. Ainakin, jos on niin nirso värisävyn suhteen kuin itse päätin tällä kertaa olla. Onneksi löysin kankaan puoliksi sattumalta eräästä englantilaisesta verkkokaupasta, josta sitä sitten hieman riskillä tilasin. Riski kannatti. Kangas vaikuttaa todella hyvälaatuiselta ja on juuri oikean väristä.

Takin vuorikankaana päätin käyttää kangasvarastoissani pitkään ollutta punapilkullista viskoosia. Mutta koska viskoosi ei ole käytännöllinen vuorikangas talvitakin hihoissa, metsästin lisäksi punaista vuorikangasta, jossa on viskoosia liukkaampi pinta.

Jotta takki sopii paremmin talven kylmempinäkin päivinä pidettäväksi, laitan välivuoriksi keskipaksua lämpövanua. Hieman jännittää mitä tästä kaikesta kangasmäärästä tulee, mutta toivon, että siitä tulee takki.

Päätin tehdä punaisen takkiunelmani käyttäen Closet Case Patternsin Clare-takkikaavaa. Uskon, että tällä kaavalla takista tulee vapaa-ajallekin sopiva.

Kaikki takkitarvikkeet ovat siis kasassa ja kaavakin valmiina. Nyt täytyy enää ryhtyä ompelemaan.

****************************

My winter coat sewing project is so badly late already. The fact is that I was supposed to finish this coat by Christmas. But I simply haven’t been able to start this project until know. Luckily there are always new winters. And this one isn’t showing any signs of ending yet either.

I have been dreaming of a new red winter coat ever since my previous me made red coat was too worn off to be used anymore. Believe it or not, it was rather difficult to find good red wool fabric. At least if you happen to be as picky as I decided to be… In the end I was able to find just the perfect shade of read fabric from an English online fabric shop. And I decided to take a risk and ordered some. This risk was well worth taking. This fabric seems to be of a good quality and the color is just right.

As for the lining fabric, I decided to use this lovely polka dot rayon that has been in my stash for quite a while now. But since rayon is very unpractical for lining winter coat sleeves, I decided to buy some red lining fabric to make this coat more comfortable to wear.

To make this coat suitable also for our cold Finnish winter days, I bought some warming interlining as well. I am a bit nervous looking at the huge pile of fabrics beside my sewing machine. But I hope it will turn into a lovely coat.

And last but not least: What pattern am I using? Well, I decided to finally make the Closet Case Patterns’ Clare Coat. I think it will be the perfect coat to wear also during my days off.

As you can see – all that’s left to do now is to start sewing!

3 comments on “Ompelupäiväkirjat 1/19: Takkiprojekti alkaa / Sewing diaries 1/19: Project winter coat begins

  1. Kuulostaa ihanalta projektilta. Jännittää nähdä, millainen on lopputulos!

    Liked by 1 henkilö

  2. Takkiprojekti ei mullakaan valmistunut jouluksi, vaikka aloitin sen vasta lokakuussa. No, onhan tässä talvea vielä pari kuukautta hyvässä lykyssä jäljellä ja, kuten totesit, tulee aina lisää talvia!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: