Ompeluprojektini / My sewing projects

Elokuussa ommeltua 2018 / August makes 2018

Please find the English version below ↓

Elokuussa ompelin monipuolisesti eri vaatteita. Kuukauden teemavärinä taisi kuitenkin olla vaaleanpunainen. Elokuun ensimmäisenä ompeluksena oli kaunis kimono, joka ehti lähteä uuteen kotiinsa ennen kuin ehdin sitä kuvata.

IMG_1167Kimonosta jäi yli vajaan metrin verran kaunista viskoosikreppiä. Tästä ylijäämäpalasta ompelin itselleni yksinkertaisen topin True Biasin Ogden cami -kaavalla. Toppi sopii hyvin käytettäväksi uusien rentojen vapaa-ajan housujeni kanssa. Näiden housujen kaavana on Sew Over It:n Carrie-housut. Housut ovat nekin viskoosia, joten tätä asua mukavampaa saa hakea. Käytän melko harvoin housuja, joten ompelenkin niitä todella vähän. Nämä housut olivat kuitenkin kiva ompeluprojekti. Tykkään myös siitä kuinka hyvin ne sopivat niin kesään kuin syksyynkin.

IMG_1249Toisena ompeluprojektina sain vihdoin ommeltua keväästä saakka odottaneesta kauniista vaaleanpunaisesta kankaasta rennon jakun.

Jakku on Sew Over It:n Coco-jakku. Tällä kertaa jätin jakusta vuorin pois. Sen sijaan piirsin siihen alavarat, joiden reunat viimeistelin kauniilla kukkakuvioisella vinonauhalla. Jätin hihat hieman tavanomaista lyhyemmiksi ompelemalla niihin pidemmät käänteet. Näin jakun hihat voi kääntää vieläkin lyhyemmiksi, jolloin se sopii erinomaisesti lämpimämpiinkin päiviin.

IMG_1180Vaatekaappini on jo jonkin aikaa kaivannut uusia yksivärisiä trikoopaitoja. Päätin kokeilla näihin Jennifer Lauren Handmaden Ostara top -kaavaa. Tämä paitakaava herätti huomioni heti ilmestyttyään. Pääntie on kivan muotoinen ja paidan mittasuhteet vaikuttivat muutenkin juuri sellaisilta, joista pidän.

Ensimmäinen ompelemani versio on kauniin vaaleanpunainen. Itse asiassa tämä on samaa sävyä kuin Coco-jakkuni. Paita oli helppo ommella ja valmistui nopeasti. Päällä tämä on todella mukava ja sopii monenlaisiin alaosiin.

IMG_1214Toisen Ostara-paidan ompelin valkoisesta trikoosta. Tämä paitaa sopii ihanasti yhteen tämän kesän viimeisen kesäompelukseni kanssa. Kyseessä on Sew Over It:n tulppanihameen kaavalla ompelemani yksinkertainen kesähame. Vuoritin tämän ohuella valkoisella puuvillalla, mikä antaa hameelle raikkaan ilmeen. Tulppaanihameesta on kaksi eri helman pituutta. Lyhyt versio on kuitenkin hieman liian lyhyt omaan makuuni. Polvipituinen versio puolestaan ei sopinut mielestäni yhteen tämän kankaan kanssa. Niinpä päädyin valitsemaan helman pituuden näiden kahden version välistä. Tykkään lopputuloksesta todella paljon ja odottelen nyt vain ensi kesää, jotta hame pääsee ahkerampaan käyttöön.

Yleensä olen tässä vaiheessa vuotta jo aivan valmis siirtymään syysompelusten pariin. Tänä vuonna en kuitenkaan ole ihan varma. Kesä toi mukanaan niin paljon kivoja ompeluhaasteita ja kauniita kesäkankaita. Mutta eiköhän syksyinen ompeluvire tästä vielä löydy.

****************************

I made many kinds of garments in August. But it seems that the theme color of the month was pink. My first August make was a pretty kimono jacket but it moved to its new home before I managed to take a photo of it.

IMG_1167After the kimono was done, I had little less than a meter left of this gorgeous viscose crepe. I used the remnant to sew a simple sleeveless top for myself. This top pattern is the Ogden cami by True Bias. And isn’t this just the perfect make to wear with my new relaxed weekend trousers. These are Sew Over It Carrie trousers. Also made out of viscose. I can’t imagine a more comfy outfit to lounge around during weekends. I don’t wear trousers that much and therefore don’t sew them often. However, these trousers were a nice sewing project. I also like how well they can be worn also during autumn.

IMG_1249My second August sewing project was to sew a casual jacket using this amazing pink fabric that has been waiting in my stash since spring. The pattern is of course Sew Over It Coco jacket. This time I didn’t line the jacket. Instead I drafted facings. I added pretty floral bias binding to finish the raw edges of the facing. I also shortened the sleeves a little. I made the hem of the sleeves deeper so that they can be rolled up. This way this jacket can also be worn during warmer days. I am so happy with how this one turned out. And I have been wearing this jacket a lot.

IMG_1180My wardrobe has for some time now been waiting to get some new solid color jersey tops. I decided to finally try Jennifer Lauren Handmader’s Ostara top pattern. This top pattern caught my attention at once after it was released. I like the neckline and the overall proportions of the top.

My first version of this top was made out of pink jersey. It is actually the same shade as my new Coco jacket. This was a quick make and goes well together with many different outfits.

IMG_1214My second Ostara top is white. And this version goes wonderfully together with my last summery make of this summer. It is the Sew Over It Tulip skirt that turned out to be a simple summer skirt. I used white cotton to line the skirt, which gives it a nice fresh look. The tulip skirt pattern has too hem lengths. However, the shorter version is too short for my taste and I didn’t think knee length would be the right one for this skirt either. So I choose a length between the two options. I love how it turned out. Now I am just waiting for the next summer so that I can wear this skirt more.

Usually this time of the year I am ready to start autumn sewing. However, this year I am not so sure. This summer brought so many great sewing challenges and pretty summer fabrics. But hopefully I will find my autumn sewing spirit soon.

1 comment on “Elokuussa ommeltua 2018 / August makes 2018

  1. Ihastuttava jakku!!!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: