Ompeluprojektini / My sewing projects Ompeluvinkit / Sewing tips

Yhteenveto kesän ompelusuunnitelmista

Please find the English version below ↓

 

Kesä tuntuu vihdoin vaihtuneen syksyyn, joten on hyvä hetki istua alas tekemään yhteenveto kesän ompelusuunnitelmien toteutumisesta.

Kesäiset ompelusuunnitelmat -kirjoituksessa listasin kesän suunnitelmat seuraavasti:

 • Pitkähihainen kesämekko
 • Vapaa-ajan housut
 • Pitkähihainen vaalea pusero
 • Lyhythihainen pusero
 • Valkoinen trikoopaita
 • Kaftaani
 • Rento jakku
 • Yksivärinen hame
 • Bikinit
 • Hihaton hellemekko

Ilokseni voin todeta, että melkein kaikki suunnitelmat toteutuivat.

 • Pitkähihaisen kesämekon ompelin alkukesästä osana Sew together for summer -haastetta. Sew Over It:n Eve-mekko sai pitkät hihat, minkä ajattelin olevan käytännöllinen ratkaisu normaalia kesää ajatellen. Tästä kesästä ei kuitenkaan tullut normaali, joten pitkiä hihoja ei kovin montaa kertaa kaivattu.
 • Vapaa-ajan housut valmistuivat loppukesästä kun ompelin Sew Over It:n Carrie-housut. Kävin samalla Sew Over It:n housujen ompelun verkkokurssin, mistä opin jälleen uusia asioita. Nämä housut tulivat todellakin tarpeeseen ja uskon niiden olevan kovassa käytössä syksynkin kuluessa.
 • Pitkähihainen vaalea pusero oli yksi tämän kesän suosikkiompeluksistani. Ompelin sen kauniista kukallisesta viskoosista käyttäen Sew Over It:n Anderson-puseron kaavaa.
 • Valkoinen trikoopaita valmistui kesän viimeisenä ompeluprojektina aivan elokuun lopussa. Tämän peruspuseron ompelin käyttäen Jennifer Laurenin Ostara-trikoopaidan kaavaa. Kaava oli itselleni uusi tuttavuus, mutta tykästyin siihen heti ensiopelulta.
 • Kaftaanin kaavaksi valikoitui Closet Case patternsin Charlie kaftan. Tämä ohuesta puuvillasta ompelemani vaate oli todellinen pelastus kuumina kesäpäivinä.
 • Rento jakku on toinen ompelus, joka varmasti saa paljon käyttöä myös syksyn ja oikeastaan koko vuoden ajan. Käytin jakkuun Sew Over It:n Coco-jakun kaavaa. Jätin vuorin pois ja piirsin sen sijaan kaavaan alavarat, jotka toimivat tällaisessa rennossa jakussa paremmin. Kangas on iloisen piristävää pinkkiä neulosta.
 • Yksivärinen hame oli toiseksi viimeinen kesäompelukseni tänä vuonna. Tämä Sew Over It:n Tulip-hameen kaavalla ompelemani hame ei harmikseni valmistunut niin, että olisi päässyt käyttöön tämän kesän hellepäivinä. Mutta se saa odottaa ensi kesää, jolloin sille on varmasti käyttöä.
 • Bikinit olivat kesän suururakkani. Ei siksi, että ne olisivat olleet teknisesti liian vaativat, vaan kyse oli ennemminkin henkisestä kynnyksestä, joka minun oli ylitettävä, jotta sain ne ommeltua. Mutta kuinka hyvä mieli tästä onnistuneesta ompeluprojektista tulikaan!
 • Hihaton hellemekko oli yksi käytetyimmistä vaatteistani tänä kesänä. Ompelin sen yhdellä suosikkikaavoistani eli Sew Over It:n Rosie-mekon kaavalla.

Ainoa ompeluprojekti, joka jäi toteuttamatta on lyhythihainen pusero. Itse asiassa se on puoliksi valmiina, mutta inspiraationi loppui nappien ompeluun. Eiköhän se sieltä kuitenkin jossain välissä valmistu.

Kokonaisuudessaan täytyy kuitenkin sanoa, että tämä kesä oli varsin onnistunut ompelukesä!

It seems that summer has finally turned into autumn. This is a good time to look back and see how my summer sewing plans turned out.

In my summer sewing plans post I listed my planned projects as follows:

 • Summer dress with long sleeves
 • Casual trousers
 • Blouse with long sleeves
 • Blouse with short sleeves
 • White jersey top
 • Kaftan
 • Casual jacket
 • Skirt
 • Bikinis
 • Sleeveless summer dress

I am happy to say that I managed to make almost everything I planned.

 • Summer dress with long sleeves was made as part of the Sew together for summer sewing challenge. I gave the Sew Over It Eve dress long sleeves, which I thought would be practical for a normal summer. Well, this summer was not normal (it was extremely warm) so I did not need my lovely long sleeved dress too many times.
 • Casual trousers was a project I made in August. I used Sew Over It Carrie trousers sewing pattern and also took their trousers sewing online class. My wardrobe really needed these trousers and I am sure I will wear these a lot also during the autumn.
 • Blouse with long sleeves was one of my favourite sewing projects this summer. I used beautiful floral viscose to make a Sew Over It Anderson blouse.
 • White jersey top was my last summer sewing project this year. I finished it during the lasts days of August. I made this basic top with Jennifer Lauren’s Ostara top pattern. This was a new sewing pattern for me and I loved it right away.
 • For my kaftan project I chose the Closet Case patterns’ Charlie kaftan pattern. This kaftan that I made out of dreamy light weight cotton lawn was a true life saver during the heat wave.
 • Casual jacket was another make that I see myself wearing a lot during the autumn and actually all year round. I used Sew Over It Coco jacket pattern for this jacket. However, I decided not to line it but drafted facings instead. I think it works better for the look I wanted to achieve. The fabric I used it cute pink knit fabric which doesn’t have too much stretch.
 • Skirt was my second to last summer sewing project of the year. This Sew Over It Tulip skirt was not finished in time to be worn during the beautiful summer days. But it is now ready and waiting for the next summer.
 • Bikini was my biggest sewing achievement this summer. Not because it would have been technically too difficult. It was more of a mental process. But how happy I was to be able to accomplish this!
 • Sleeveless summer dress was one of my most worn pieces this summer. I made this one using one of my all time favourite sewing patterns, Sew Over It Rosie dress.

The only project I did not manage to finish was a blouse with short sleeves. Actually I have it half done. However, I run out of inspiration when it was time to sew buttons. But I believe I will be able to finish it some time during the coming weeks.

All in all I have to say that this was a great and happy sewing summer!

0 comments on “Yhteenveto kesän ompelusuunnitelmista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: