Ompeluvinkit / Sewing tips

Kuinka suunnitella kevään ompeluprojektit? / How to plan spring sewing projects?

Please find the English version below ↓

 

Kun ajatuksissa vilisee paljon ompelu-unelmia, saattaa olla vaikea päättää mihin niistä tarttuisi ensimmäiseksi. Siltä varalta, että jollakin toisella ompeluharrastajalla on sama ongelma, ajattelin tänään jakaa omat vinkkini kevään ompelusten suunnittelemiseen.

Ensimmäiseksi on hyvä käydä vaatekaappi läpi ja kirjoittaa ylös mahdolliset todelliset aukot vaatevarastossa. Omat vaatteet on muutenkin hyvä käydä läpi säännöllisesti, joten itse yhdistän tämän yleensä neljä kertaa vuodessa tulevien ompeluprojektien suunnittelemiseen.

IMG_0754Mikäli tarvittavia vaatteita on paljon, kannattaa ompeluprojektit rajoittaa mahdollisuuksien mukaan niiden valmistamiseen. Mikäli vaatekaapista ei kuitenkaan varsinaisesti puutu mitään, voi pohtia onko kevään trendeissä jotakin sellaista, mitä hauaisi tuoda uutena vaatevarastoonsa.

Kun yksittäiset vaatekappaleet ja trendit on saanut listattua, on seuraavaksi aika käydä läpi oman vaatekaapin väripaletti. Millaisia värejä tulevana keväänä ja kesänä haluaisi käyttää? Kuinka ne sopivat vaatekaapissa jo oleviin väreihin? Toimivan vaatevaraston salaisuus kun on, että sen kaikki osat sopivat hyvin yhteen ja ennen kaikkea omaan tyyliin.

Koska kukaan meistä ei halua kaappejaan täyteen käyttämättömiä kankaita ja kaavoja, on viimeisessä vaiheessa hyvä selata läpi omat kaava- ja kangasvarastot. Mitä sieltä löytyisi sellaista, jota voisi hyödyntää tulevissa ompeluprojekteissa. Kun oma tyyli on selkeänä mielessä, voi samoja kaavoja käyttää yhä uudestan tekemällä niihin vain pieniä muutoksia ja käyttämällä erilaisia kankaita. Usko pois, kukaan ei huomaa että olet tehnyt viisi mekkoa samalla kaavalla. Paitsi ehkä toiset ompeluharrastajat, jotka kyllä ymmärtävät, että luottokaavasta ei kannata päästää irti.

Suunnitelmat kannattaa kirjata ylös mahdollisimman tarkasti. Ompeluprojektit voi myös listata tiettyyn järjestykseen, jossa niitä lähtee toteuttamaan. Tämä on paras keino varmistaa, että keskittyy toteuttamaan ompelu-unelmiaan ja saa myös aikaan jotain valmista.

Kun suunnitelmat ovat valmiina, voikin keskittyä nauttimaan ompelemisesta. Eikä kannata huolestua, mikäli suunnitelmat eivät toteudu sellaisenaan. Inspiraation iskiessä niistä voi aina poiketa. Tärkeintä on kuitenkin ommella sitä mistä tulee onnelliseksi.

****************************

When your mind is filled with lovely sewing dreams, it might be hard to decided which one to make first. In case any other sewist has this same problem I would like to share my top tips for planning your spring sewing.

First step is to go through your wardrobe and identify any possible real gaps in you find. It is a good thing to go through your wardrobe every once in a while. I like to combine this to my seasonal sewing plans.

IMG_0754If you have a long list of clothes you really need, it is a good idea to limit all your sewing just to this list. But in case you don’t have any real gaps, you can check out this spring’s fashion trends and see if there is anything there that you would like to incorporate into your wardrobe.

When you have listed all individual garments or trends, it is time to decide what color palette you are using. What colors would you like to wear during this spring and summer? Are these colors matching with the clothes you already have in your wardrobe? The secret to a well functioning wardrobe is that all pieces go together well and are exactly your style.

Since none of us want so fill storage space with unused fabrics and patterns, you should end your planning session with checking your existing fabric and pattern stash. What can you find that can be utilized in the coming sewing projects. Once you know your own style, you can easily use the same patterns over and over agin and just make some small hacks or adjustments to them. Believe me, no one will notice that you have used the same pattern five times. No one but other sewists who know very well that it is worth it to stick to your tried and true patterns.

It is worth it to write down your sewing plans carefully. You can even make a list of priorities showing what project you want to sew first. This is the best way to make sure that you actually concentrate on making your sewing dreams come true and that you finish these projects.

Once all plans are in place, it is time to enjoy sewing. And don’t worry if you don’t stick to your plan all the way. When inspiration strikes it is totally fine to make new plans. The most important thing is to sew what makes you happy.

0 comments on “Kuinka suunnitella kevään ompeluprojektit? / How to plan spring sewing projects?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: