Ompeluvinkit / Sewing tips

Ompelun parhaat maaliskuu 2018 / Best in sewing March 2018

Please find the English version below ↓

 

Ompelun parhaat -sarjassa paikan parrasvaloissa saa kunkin kuukauden parhaat uudet löydöt ja vanhat suosikit.

FullSizeRender 32Kaava

Kesää kohti mentäessä ompeluajatukset kääntyvät automaattisesti vielä normaaliakin enemmän kesäisiin mekkoihin. Sew Over It:n Eve-mekko pääsi ompelulistalleni ensimmäistä kertaa viime kesänä. Nyt tuntui olevan korkea aika ottaa kaava jälleen esille ja ommella sitä käyttäen seuraava kaunis mekko. Parasta tässä kaavassa on sen muunneltavuus. Ensimmäisen version ompelin krepistä. Tällä kertaa päädyin käyttämään hyvin ohutta puuvillakangasta. Ompeluprosessi oli puuvillan kanssa huomattavasti helpompi, mutta lopputulos mielestäni aivan yhtä kaunis. Eve on täydellinen kaava keväisiä ja kesäisiä juhlia ajatellen, joten suosittelen lämpimästi kokeilemaan tätä kaavaa. Täältä löydät viime vuonna kirjoittamani kaava-arvostelun.

IMG_0733Ompelutarvike

Fiskarsin pienet terävät ompelusakset ovat olleet ompelupöydälläni on vuosia. Muistan aikoinaan pohtineeni voivatko pienet sakset todellakin olla hintansa arvoiset. Nyt, vuosien ahkeran käytön jälkeen, voin todeta että kyllä voivat. Ompelupöydältäni löytyy saksia joka lähtöön, mutta nämä pienet sakset ovat yhdet parhaista. En kestä keskeneräisestä ompelutyöstä roikkuvia lankoja, joten pyrin leikkaamaan ne välittömästi pois työn edetessä. Yleensä käyn valmiin vaatteen vielä läpi nämä sakset kädessäni ja tarkistan vielä, ettei mistään kohdasta roiku yhtäkään lankaa. Tämä ei saata kuulostaa kovin vaikealta, mutta monimutkaisten ompeluprojektien ollessa kyseessä, ei ole yksi eikä kaksi kertaa kun jostakin saumasta onkin pistänyt esiin harsinlangasta jäänyt pätkä, jonka huomaan vasta loppusilitystä tehdessäni.

IMG_0734Ompeluviihde

Oletteko jo tutustuneet Threads-lehden uuteen podcastiin? Olen podcastien suurkuluttaja. Kuuntelen niitä niin kotona kuin työmatkoillakin. Sen vuoksi hypin riemusta aina huomatessani uuden ompeluaiheisen podcastin ilmestyneen valikoimaan. Sewing with threads -podcastissa haastatellaan alan kiinnostavia henkilöitä ja keskustellaan heidän kanssaan eri aiheista. Uusi jakso ilmestyy kuukausittain, ja tähän mennessä jaksoja on julkaistu kaksi. Molemmat olivat mielestäni hyvin mielenkiintoisia ja ehdottomasti kuuntelemisen arvoisia. Maaliskuun jaksossa aiheena oli kaavat vs. todelliset vartalot. Suosittelen kuuntelemaan!

****************************

Best in sewing is a series where each month I will talk about my best new findings and old favorites.

FullSizeRender 32Pattern

When the weather starts (slowly) turning towards spring and summer, thoughts turn (even more than usually) towards pretty summer dresses. I made my first Sew Over It Eve Dress last summer. Not it seemed to be the high time to give this pattern a second try and make a pretty summer dress with it. What I like most about the Eve dress pattern is how versatile it is. Last time I used beautiful crepe. This time I decided to make my Eve with a very fine cotton lawn. I have to say that the sewing process was much easier when working with cotton. However, the end result was just as beautiful. Eve is the perfect pattern for any parties you might have during spring and summer. So I would highly recommend giving it a try. You can find my pattern review here.

IMG_0733Sewing tool

I have had these small Fiskars sewing scissors for years. When I bought these many years ago, I remember thinking if any small scissors can really be worth so much money. Now, after many years of happy sewing, I can say that they really are. I have so many scissors on my sewing table, but these are one of the best ones I have. One thing I can’t stand is all those small threads that make my sewing projects look really messy while still sewing. Therefore I always aim to cut all thread ends right away while sewing. And when my sewing project is ready I usually take these scissors and check it once again to cut any thread ends I might have missed. Sounds odd? Might be… But when sewing something very complicated it is not unusual to spot small ends of basting thread while giving the garment the final press.

IMG_0734Sewing entertainment

Have you already listened to Threads magazine’s new podcast? I am a massive fan of good podcasts. I listen to them at home and while commuting. Therefore I am always pretty much jumping with joy when I notice a new sewing related podcast. Sewing with threads podcast has interesting interviews and discussions with people in the sewing industry. New episodes will come out monthly and so far they have two episodes live. I found both of them very interesting. In March the discussion was all about patterns vs. real bodies. Can’t recommend highly enough!

 

0 comments on “Ompelun parhaat maaliskuu 2018 / Best in sewing March 2018

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: